Νέες δημοτικές θητείες στους Δήμους Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης

Σε πανηγυρικό κλίμα έγιναν το Σαββατοκύριακο οι ορκωμοσίες των νέων Δημοτικών Αρχών Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δήμαρχου Σάμης Παναγή Δρακουλόγκωνα, καθώς και των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και των μελών των τοπικών Κοινοτήτων από τον Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι εκλεγμένοι που επέλεξαν να ορκιστούν με πολιτικό όρκο που ανέγνωσε ο νέος δήμαρχος Σάμης.

Ο κ. Δρακουλώγκονας ευχαρίστησε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ενώ τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων της Σάμης και ευχήθηκε καλή αρχή σε όλους.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε και ο απερχόμενος δήμαρχος Γεράσιμος Μονιάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Ακολούθως την Κυριακή στο Κλειστό Γήπεδο Ληξουρίου, έγινε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντα δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη, καθώς και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των προέδρων και συμβούλων των τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ληξουρίου.

Η θρησκευτική ορκωμοσία έγινε από τον Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο, ενώ οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Ο κ. Κατσιβέλης, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το Δημαρχείο και ο ίδιος, θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο και δίπλα στους πολίτες.

Τέλος την Κυριακή, στην Ιθάκη πραγματοποιήθηκε, την ημέρα της ονομαστικής εορτής του δήμαρχου, η ορκωμοσία της τρίτης θητείας της Δημοτικής Αρχής του δημάρχου Διονύση Στανίτσα από τον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο.

Στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Ιθάκης παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και δ.σ. Αργοστολίου Αλέξανδρος Παρίσης και ο τ. αντιπεριφερειάρχης και π.σ. Σωτήρης Κουρής.

Ο κ. Στανίτσας ακολούθως εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη η τρίτη θητεία που ξεκινά.

Ο Δήμος Ιθάκης θα συνεχίσει δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία κάνοντας πράξη όλες τις δεσμεύσεις που δώσαμε προς τους πολίτες, χωρίς αστερίσκους και χωρίς εκπτώσεις.

Με το ίδιο όραμα κινούμεθα και συνεχίζουμε από σήμερα για την προσεχή πενταετία.

Με την φιλοδοξία να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα δημιουργώντας εναν Δήμο λειτουργικό, γεμάτο ζωντάνια, με υποδομές και βάσεις γερές, πρωτοποριακό, πρότυπο – αν είναι δυνατόν, έναν Δήμο, στον οποίο θα χαίρεται κανείς να ζει και να δημιουργεί.

Στο όραμα και στον αγώνα αυτό, αγαπητοί συμπολίτες, σας χρειάζομαι, σας θέλω και σας καλώ συνεργάτες, συνδιαμορφωτές, συνδημιούργους.

  • Η ορκωμοσία του επανεκλεγέντα δήμαρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και της νέας Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί στις 30 τρ. μηνός.
Ο νέος δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας.
Ο επανεκλεγέντας δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.
Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής της Ιθάκης και του τρεις φορές επανεκλεγέντα δήμαρχου Διονύση Στανίτσα.