Νέες προθεσμίες για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Π. Καππάτος

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Διπλή παράταση-ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με νέα ΚΥΑ, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις που μετείχαν σε έναν ή περισσότερους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής και δεν έχουν αποστείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα παρατείνεται ως τις 31.5.23 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην πλατφόρμα «myBusi-nessSupport» για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη υποβάλει δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιπλέον παρατείνεται εως τις 30.6.23 η καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Με Υπόμνημά μου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, είχα επισημάνει την ανάγκη να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19.

Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, στο πλαίσιο του πολύ επιτυχημένου μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής που κράτησε ζωντανές τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίες σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης