Νέος γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης (τώρα συντονιστής) ο Νίκος Παπαθεοδώρου

Νίκος Παπαθεοδώρου

Αλλαγή “σκυτάλης” έχουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, αφού ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της κ. Νίκος Παπαθεοδώρου αντικατέστησε τον απερχόμενο ασκούντα χρέη γενικού γραμματέα κ. Διονύση Παναγιωτόπουλο.

O κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος τώρα θα έχει την ιδιότητα του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4325/11-5-2015 άρθρο 28 που έγινε η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσεων των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη Χώρα, θα κατέχει θέση αντίστοιχη με του προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Υπουργείου και οι αποδοχές του θα είναι αυτές που προβλέπονται για τη θέση Γενικού Διευθυντή Υπουργείου.

Oι επτά Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης διορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεωθεί για μία ακόμη φορά.

O διορισμός-επιλογή του κ. Παπαθεοδώρου πραγματοποιήθηκε μετά από την αξιολόγηση της αίτησης και του βιογραφικού του, καθώς και προσωπικής συνέντευξη που έγινε στο Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4325.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτήσεις για τη θέση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, μεταξύ άλλων, είχαν υποβάλλει ο απερχόμενος κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ο τ. δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δασάρχης Μεσολογγίου κ. Γιώργος-Θεόδωρος Φούντας, τα στελέχη της Αποκεντρωμένης κ.κ. Γεωργία Πατακιάρα, Βασίλης Αλεξανδρόπουλος και η Άλκηστις Σταθοπούλου κ.ά.

O κ. Παπαθεοδώρου αναμένεται να αναλάβει επίσημα τον Συντονισμό της Αποκεντρωμένης, εντός των επόμενων ημερών, μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του διορισμού του.

Ποιος είναι ο κ. Ν. Παπαθεοδώρου

O κ. Νίκος Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα αξιόλογο στέλεχος της Αποκεντρωμένης, ήπιων τόνων, συνεργάσιμος, με μεγάλη εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση και στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, αφού έχει μεγάλη προϋπηρεσία ως Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών. Μάλιστα, στην Πάτρα (κατάγεται από τη Λάρισα) θήτευσε ως ο πρώτος επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην περιοχή. Επιπλέον, έχει ασκήσει μάχιμη δικηγορία για περίπου 7 χρόνια, ενώ είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Μanagement.

Δ.Δ.-