Νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής ο Ιωάννης Ράπτης, αναλαμβάνει καθήκοντα στις 11 Ιουνίου

Από την Δευτέρα 11 Ιουνίου αναλαμβάνει ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου ο πυραργός Ιωάννης Ράπτης, προερχόμενος από την ΔΥΠΥΝ Λάρισας, σύμφωνα με προχθεσινή Απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήριου Τερζούδη.

Ο κ. Ράπτης θα διαδεχθεί τον κ. Βασίλη Σολδάτο, ο οποίος θα παραμείνει στην Πυροσβεστική Κεφαλονιάς ως υποδιοικητής.

Η Απόφαση του κ.Τερζούδη για την μετάθεση και τοποθέτηση του κ. Ράπτη στο «τιμόνι» της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς, ξάφνιασε στην κυριολεξία, τόσο την τοπική ΠΥ, όσο και την τοπική κοινωνία, αφού, ο κ. Σολδάτος, κατά την περίοδο που έχει υπηρετήσει ως Διοικητής της Υπηρεσίας, είχε άψογα εκτελέσει τα καθήκοντά του, είχε άριστα αποτελέσματα σε όλες τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης συμβάντων πυρκαγιάς, λαμβάνοντας υπόψην και την δύσκολη περσινή καλοκαιρινή περίοδο που η Κεφαλονιά στην κυριολεξία «καιγόταν επί μέρες»!

Ο «Η» εύχεται στον νέο Διοικητή καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επί σειρά ετών υπηρετεί!

Ποιός είναι ο νέος Διοικητής

Ο Πύραρχος Ιωάννης Ράπτης του Αποστόλου, γεννήθηκε το 1963 στη Μελιβοία του Νομού Λάρισας, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων (αγοριών).

Το 1991 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως δόκιμος Πυροσβέστης και το 1996 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε, ως Υποδιοικητής στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας, στην Π.Υ. Πτολεμαΐδα, ως Διοικητής 1ου, 2ου και 3ου Π.Σ. Λάρισας, ως Διοικητής της Π.Υ. Καρπενησίου, καθώς και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας Λάρισας ως επιτελής Πυρασφάλειας του Αρχηγείου Π.Σ, ως Διοικητής Λευκάδας και Λάρισας.

Υπήρξε εκπαιδευτής δοκίμων πυροσβεστών στο παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Δ.Δ.-