Νέος καυτός Πολιτικός Αναλυτής: Μιά απ’ τα ίδια πάλι στον Μύρτο!

Στην αρχή της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έγραψε και χθες ο ¨«Η», ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος έθεσε προς συζήτηση το θέμα του κλεισίματος της παραλίας του Μύρτου με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος, ωστόσο το θέμα δεν κρίθηκε κατεπείγον από την Δημοτική Αρχή και δεν συζητήθηκε. Ο δήμαρχος μάλιστα για το θέμα του Μύρτου τόνισε: «Να βρείτε αυτούς που φτιάξανε και βγάλανε τα Προεδρικά Διατάγματα με τις νυχτερίδες. Αυτοί φταίνε…».

Δικαίωμα του βεβαίως του κ. Παρίση να μην διαβάζει τον ΗΜΕΡΗΣΙΟ, αλλά αν τον διάβαζε γι’άλλη μία φορά δεν θα έπεφτε σε ένα μεγάλο πολύ μεγάλο ολίσθημα που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Αναφερόμαστε λοιπόν στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Η» την περασμένη Παρασκευή 28/7 όπου με τον εύγλωττο τίτλο «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ με τον Μύρτο» και τον επίσης εύγλωττο υπότιτλο «ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ κι’αράχνες γλυκιά μου…» αποκαλύπταμε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει.

Αν λοιπόν κ. Παρίση διάβαζες τον «Η» με προσοχή όπως πάμπολλες φορές έχεις κάνει στο παρελθόν και έχεις προφυλαχτεί από χοντρά ολισθήματα και δεν άκουγες τα όσα σου σφυρίζουν οι διάφοροι Ανταυτού και παρατρεχάμενοι, θα είχες αποφύγει να εκτεθείς ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Και εξηγούμαστε, αν είχες διαβάσει τον «Η» την περασμένη Παρασκευή:

Θα θυμόσουνα ότι όταν συζητιόταν το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος την περίοδο 2007-2009 και κυρίως όταν αυτό εγκρίθηκε βουλευτής Κεφαλονιάς ήταν …ο Παρίσης! Εσύ Αλέξανδρε ήσουν βουλευτής και όσο και να ψάξαμε τα αρχεία μας μια ανακοίνωσή σου, μια δήλωσή σου, μια παρέμβασή σου ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ !

Θα θυμόσουνα ότι το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα 139/2009 για τον Μύρτο εκδόθηκε (ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ …ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΛΕΣ) από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος και πρόταση του συναδέλφου σου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας υφυπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Σταύρου Ελ. Καλογιάννη στον οποίο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ! Όπως καμία παρέμβαση δεν έκανες και στον «αδελφό» υπουργό Γιώργο Σουφλιά!

Αν, λοιπόν, αγαπητέ Αλέξανδρε, ο οποιοσδήποτε άλλος (ας πούμε ο ΠΑΣΟΚος δήμαρχος του μικρότατου Δήμου Πυλαρέων Μάρκος Κοτσιλίνης…) με παντοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, υπουργό Περιβάλλοντος το ιερόν τέρας της ΝΔ Γιώργο Σουφλιά, υφυπουργό τον κολλητό του Καραμανλή Σταύρο Καλογιάννη και βουλευτή Κεφαλλονιάς …ΕΣΕΝΑ, κατάφερε να σας «καπελώσει» και να περάσει για τον Μύρτο αυτό που ήθελε, καλλίτερα …να μην μιλάς! Δεν συμφέρει ούτε εσένα προσωπικά ούτε και την παράταξή σου… Τα περί σεβασμού στις αποφάσεις του τότε Δήμου Πυλάρου από την τότε ηγεσία του Υπουργείου και άλλα τέτοια ευτράπελα, είναι για …να περνάει η ώρα μας.

Και φυσικά, τα περί «νυχτερίδων που καταστρέψανε το Μύρτο» είναι πιασάρικες ιστορίες επικοινωνιακού τύπου που χρησιμοποιούνται από διάφορους παρατρεχάμενους για να αποκρύψουν ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Το καλλίτερο που έχεις να κάνεις, αγαπητέ Αλέξανδρε, είναι να διαβάσεις αν όχι το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Η» της περασμένης Παρασκευής 28/7, το ίδιο το 139/2009 άρθρο 3 ζώνη Ι.

Τουλάχιστον «δεν θα την πατάς» τόσο χοντρά…

Και το κυριότερο θα καταλάβαινες αυτό για το …ποίο ΒΟΥΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ότι δηλαδή, συγκεκριμένα συμφέροντα ωφελούνται από την απαξίωση και τη μη λειτουργία του Μύρτου, όπως συνέβη άλλωστε ΚΑΙ με τον Πλατύ Γιαλό.

Ο Δήμος ΜΠΟΡΕΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΔ να λειτουργήσει τον Μύρτο σαν ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ τουριστική παραλία, άξιο πρεσβευτή της Κεφαλονιάς.

Όμως με παράγκες για κυλικεία, ξεσκισμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες και γενικά υποβαθμισμένες υπηρεσίες, μόνο αλλότρια συμφέροντα εξυπηρετούνται. Τα ίδια συμφέροντα που έχουν μεταθέσει το πρόβλημα στις …ανύπαρκτες νυχτερίδες, οι οποίες μόνο το γνωστό άσμα του θρυλικού Στελάρα θυμίζουν …«Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου, έχουν χτίσει φωλιά μέσα στο έρημο κι άδειο μας σπίτι»!..

Το κοινωνικό έργο …της «Κοινωνικής Επιχείρησης»

Λίγες ώρες πριν ο δήμαρχος αρνηθεί να συζητήσει στο ΔΣ το κλείσιμο του Μύρτου με το επιχείρημα ««Να βρείτε αυτούς που φτιάξανε και βγάλανε τα Προεδρικά Διατάγματα» με τις νυχτερίδες. Αυτοί φταίνε…» ξέρετε τι έκανε;

Υπέγραφε με την Εταιρεία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» που …διευκολύνει από πέρυσι αποκλειστικά την Δημοτική Αρχή να προσλαμβάνει προσωπικό για τη λειτουργία των σπηλαίων, του τουριστικού αγκυροβολίου της Αγίας Ευφημίας και του Μύρτου, σύμβαση (ΑΔΑ: ΩΞΕ4ΩΕ5-98Ψ) με τον τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΥΡΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΛΑΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ» για 40.900,41ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α)!

Βέβαια μέσα στη σύμβαση υπάρχει ένα κουτοπόνηρο αρθράκι (το άρθρο 2) που είτε λίγο-ούτε πολύ δεσμεύει (!) την «Κοινωνική Επιχείρηση» (και βεβαίως «Κοινωνική» αφού προσφέρει …κοινωνικό έργο προσλαμβάνοντας προσωπικό για λογαριασμό του Δήμου εκτός ΑΣΕΠ…) να θεωρείται «λειτουργία του κυλικείου παραλίας Μύρτου» που ήταν ο διαγωνισμός και η πρόσληψη προσωπικού, όχι μόνο για την «λειτουργία του κυλικείου» αλλά και …για την «Διαχείριση καρεκλών-ομπρελών παραλίας» ακόμη και για «Εργασίες Συντήρησης και Μικροεπισκευών του κινητού εξοπλισμού καθώς και απομάκρυνσής τους όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν»!!!

Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το κυλικείο …είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο».

Αν σας πούμε τώρα ότι η απόφαση της ΟΕ για τον διαγωνισμό πάρθηκε την 1/6, ο διαγωνισμός έγινε στις 21/6 και από εδώ αρχίζουν …τα παράδοξα και το ροκάνισμα του χρόνου για να φθάσουμε …15Αύγουστο για να λειτουργήσει όπως θα λειτουργήσει ο Μύρτος τι θα πείτε; Ότι είναι τυχαίο ή μήπως θα αναρωτηθούν οι πονηροί Κεφαλονίτες ποιος ωφελείται από μια τέτοια κωλυσιεργία;

Η επιτροπή του διαγωνισμού πάντως βγάζει τον ανάδοχο …15 ημέρες μετά τον διαγωνισμό στις …4/7!

Και η ΟΕ συνεδριάζει μετά από ακόμη …15 ημέρες για να εγκρίνει το αποτέλεσμα!

Και τελικά η υπογραφή της σύμβασης γίνεται στις …31 Ιουλίου!

Δύο ακριβώς μήνες μετά την απόφαση για τον διαγωνισμό ολοκληρώνεται με την υπογραφή της σύμβασης!!!

Γραφειοκρατία θα πείτε!

Ναι, αλλά στο χέρι της Δημοτικής Αρχής ήταν, αν δεν το καταλάβετε, …να προλάβει τη σεζόν. Να μην ξεκινήσει τη διαδικασία την 1η Ιουνίου, αλλά πολύ νωρίτερα και σε κάθε περίπτωση να μην «ξεντώσει» τόσο ο χρόνος υπογραφής της σύμβασης και να λειτουργήσει έστω όπως- όπως ο Μύρτος για άλλη μία χρονιά.

Έτσι κι αλλιώς, κι αυτό επίσης αν δεν το καταλάβετε…, γι’ άλλη μία χρονιά στα εφτά χρόνια που είναι στα πράγματα η Δημοτική Αρχή καταπατάει το Προεδρικό Διάταγμα και κάνει ό,τι γουστάρει με παράγκα κυλικείο, ξεσκισμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες, κυκλοφοριακό κομφούζιο και βρώμικη παραλία, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ όπως προβλέπει το ΠΔ και το αναφέρει δυσφημιστικά σαν άλλοθι ως «το Προεδρικό Διάταγμα των νυχτερίδων», όταν σκουραίνουν τα πράγματα για να δικαιολογήσει τις δικιές της ανικανότητες και, ενδεχομένως, να καλύψει …τις δικές της «σκοπιμότητες»!

«Ποιός επιτέλους κυβερνάει αυτόν τον τόπο;»

Κύριε Παρίση, ομολογούμε ότι …θα μας τρελάνετε όλους τους Κεφαλονίτες!

Δύο τινά συμβαίνουν για να αρνιέστε λίγες ώρες μετά την υπογραφή σύμβασης για πρόσληψη προσωπικού στο Μύρτο τη συζήτηση για το κλείσιμο της παραλίας και αφού την παιδεύετε δύο μήνες και μέσα στη σεζόν με το επιχείρημα ότι …«φταίνε αυτοί που φτιάξανε το ΠΔ με τις νυχτερίδες»:

Ή δεν ξέρετε τι υπογράφετε, ή …ξέρετε και παραξέρετε και απλά έτσι σας συμβουλέψανε οι κύριοι Παρατρεχάμενοι να λέτε δίχως και …να γνωρίζετε τους λόγους !!!

Ό,τι και να συμβαίνει από τα δύο, απλά επιβεβαιώνεται αυτό που εδώ και καιρό έχουμε πει, με αφορμή ένα ατελείωτο κατάλογο συμβάντων:

Δήμαρχο οι Κεφαλονίτες ψήφισαν τον Αλέξανδρο Παρίση, αλλά δυστυχώς ….ΔΕΝ ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΙ εξ’ ολοκλήρου!!!

Και θα σας το πούμε όσο γίνεται πιο απλά με την πασίγνωστη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν την δικτατορία, όταν όντας Πρωθυπουργός αλλά υπονομευόμενος από το παρακράτος με το ακραίο γεγονός της δολοφονίας Λαμπράκη:

«Ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτόν τον τόπο;».

Η διάσημη παραλία του Μύρτου
Ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης