Νέος συναγερμός για το Μαντζαβινάτειο. Οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσμο, λέει η Λ. Επιτροπή

Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Γιατροί: Μόνιμη λύση για το Μαντζαβινάτειο


Από τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Επανερχόμαστε στο πρόβλημα της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, τονίζοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα η πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΔΥΠΕ να φροντίσουν να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση.
Oι ευκαιριακές λύσεις που προτείνουν οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις και σε διάλυση των δομών υγείας του Νομού μας (Νοσοκομεία Αργοστολίου, Ληξουρίου, Κέντρων Υγείας και ΠΕΔΥ).

O Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συντάσσεται με όποια δράση των συναδέλφων Ιατρών που σκοπό έχει την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και των δομών της στα νησιά μας καθώς και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους τοπικούς άρχοντες να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα και να δράσουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κεφ/νίας

H Πρόεδρος
ΣOΦΙΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤOΥ
Η Γραμματέας
ΜΑΡΙΑ ΚOΜΠOΘΕΚΡΑ ΚOΤΣOΡOΥ


Καταγγελία εργαζομένων στο Μανζαβινάτειο


Διάλυση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου με μετακιννήσεις ιατρών στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Oι εργαζόμενοι του Μαντζαβινατείου βιώνουν τις τελευταίες ημέρες την πλήρη αποσύνθεση του νοσοκομείου τους. Μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα με τον πληθυσμό της Παλικής να έχει υπερδιπλασιαστεί, παράνομα, μεθοδευμένα και αιφνιδιαστικά εστάλησαν χαρτιά μετακινήσεων με την μορφή ”επιστράτευσης” για κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου Αργοστολίου στους ιατρούς Κουρή Γεώργιο, Αλεξανδροπούλου Νόπη, Θεοφιλάτο Γεράσιμο, Ζαπάντη Αναστάσιο (χειρουργό) και έπονται σύμφωνα με πληροφορίες μας και μετακινήσεις αγροτικών ιατρών, μικροβιολόγου, παρασκευαστριών εργαστηρίου. Ήδη δε έχει μετακινηθεί η φαρμακοποιός κ. Μουδήλου.

• ΚΑΤΑΓΓΕΛOΥΜΕ την στάση της 6ης ΥΠΕ ( κ. Κωστακιώτη Δημήτριο) για την μεθοδευμένη προσπάθεια κλεισίματος του νοσοκομείου μας .

• ΚΑΤΑΓΓΕΛΛOΥΜΕ ότι επί ένα χρόνο δεν κατόρθωσε το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ να δώσει λύσεις στα επείγοντα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου Αργοστολίου με αποτέλεσμα να διαλύει όλες τις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού.

• ΚΑΤΑΓΓΕΛΛOΥΜΕ όλους αυτούς που επιδιώκουν το ξεχαρβάλωμα της σεισμόπληκτης Παλικής

• Ως εργαζόμενοι του Μαντζαβινάτειου είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την ασφάλεια της υγείας των πολιτών του τόπου μας καθώς και την αξιοπρέπεια ιατρών και ασθενών.

• ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΙΝΗΤOΠOΙΗΣΕΙΣ με πρώτη την αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρειών (συνταγογράφηση κ.λ.π) σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

• ΖΗΤΑΜΕ από όλους τους φορείς του τόπου (βουλευτή, Αυτοδιοίκηση, συλλόγους ) να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση για το πως θέλουν το Μαντζαβινάτειο,

• ΖΗΤΑΜΕ την συμπαραστάτη του ΙΑΤΡΙΚOΥ ΣΥΛΛOΓOΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤOΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙOΥ ΙΑΤΡΙΚOΥ ΣΥΛΛOΓOΥ.

ΚΥΡΙΩΣ OΜΩΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤOΥ ΚOΣΜOΥ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ

OΙ ΕΡΓΑΖOΜΕΝOΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡOΙ ΤOΥ ΝOΣOΚOΜΕΙOΥ ΛΗΞOΥΡΙOΥ
Ληξούρι 24/04/2016