Νέο έγκλημα: Έμειναν πάλι χωρίς γαλάζια σημαία Μύρτος, Σκάλα και Πόρος!

Ο διάσημος Μύρτος μένει πάλι χωρίς «Γαλάζια σημαία»

Δεκάξι παραλίες μας βραβεύτηκαν με τη “Γαλάζια Σημαία 2020” στην Κεφαλονιά και Ιθάκη, σε σύνολο τετρακοσίων ενενήντα επτά ελληνικές ακτές, δεκατέσσερις  μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη που κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”. Eκτός βράβευσης έμειναν πάλι ο διάσημος Μύρτος, η Σκάλα και τα Αράγια Πόρου!

Οπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Οι Παραλίες μας που κέρδισαν φέτος τη “Γαλάζια Σημαία”, ανά Δήμο, είναι:

 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (15)

  • Δήμος Αργοστολίου: 

Άβυθος, Αγ. Βαρβάρα-Κατελειός, Άμμες, Λουρδάς, Μακρύς Γιαλός, Μεγάλη Άμμος, Μούντα 1, Μούντα 2, Μπούκα Γραδάκια, Πλατύς Γιαλός, Σπάσματα

  • Δήμος Ληξουρίου: Ξι, Πετανοί, Λέπεδα
  • Δήμος Σάμης: Αντίσαμος

ΙΘΑΚΗΣ (1)

  • Δήμος Ιθάκης: Πόλη-Τα Δεξιά