Νέο γκάλοπ 17,5% μπροστά η Ν. Δημοκρατία

Προβάδισμα με 17,5% υπέρ της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 17,5%, καθώς συγκεντρώνει 33% έναντι 15,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα, πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, ΝΔ: 33%, ΧΑ 7,5%, Δημοκρατική συμπαράταξης: 6,5%, ΚΚΕ 7%, Ποτάμι 2%, ΑΝΕΛ 2%, Ενωση Κεντρώων 2%

Ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί την διαπραγμάτευση για να παραμείνει στην εξουσία πιστεύει το 75,3% έναντι μόλις 18% που πιστεύει ότι το πράττει για το καλό της χώρας.

Αίσθηση προκαλεί ότι ακόμη και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός καθυστερεί λόγω πολιτικού κόστους έναντι μόλις 37% που εκτιμά το αντίθετο.

Στην ίδια λογική σχεδόν 6 στους 10 (59,5%) του συνόλου των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται κυρίως για την παραμονή της στην εξουσία.