Νέο κόμμα από τον Γιάννη Βαρουφάκη. Το «ΜΕΡΑ 25» («Μέτωπο Ανυπακοής») θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές

Με το δικό του κόμμα θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές ο Γιάννης Βαρουφάκης. Οπως ανέφερε, το «ΜΕΡΑ 25» είναι ελληνικό κόμμα, με στόχο να κατέβει σε όλες τις εκλογές. Και τις εθνικές και τις ευρωεκλογές.

«Αυτό σημαίνει να καταθέτεις μια πρόταση και να κρίνεσαι από τον λαό για αυτήν», δήλωσε μιλώντας στο STAR.

Το «ΜΕΡΑ 25» προέρχεται από τις λέξεις Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής. Σε αντίθεση με ότι γνωρίζαμε έως τώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν και όχι μόνο στις Ευρωεκλογές.

«Δύο είναι οι πιθανότητες, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την ημερομηνία των εκλογών. Η μία είναι το Φθινόπωρο μετά από τις γιορτές και τα πανηγύρια για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, η δεύτερη πιθανότητα για μένα, αν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον κύριο Τσίπρα, είναι η 19η Μαίου για διπλές κάλπες».

Στο ερώτημα τι νόημα έχει να πολιτεύεται ως αντιμνημονιακός όταν τον Αύγουστο δεν θα έχουμε πια μνημόνιο, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «θα  έχουμε μνημόνιο για δεκαετίες».

(iefimerida.gr)