Νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Αργοστόλι

Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό Μουσείο, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο Αργοστόλι (Μαρίνα Μαϊστράτου).

Το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στεγάζεται στο Αργοστόλι και παρουσιάζει σε πέντε αίθουσες με διαφορετικές θεματικές κατηγορίες τα τεχνολογικά θαύματα του παρελθόντος.

Το Μουσείο μελετά, αναδεικνύει και παρουσιάζει μία ύψιστης σημασίας αλλά σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, την τεχνολογία, ο πρωταρχικός ρόλος της οποίας είναι αδιαμφισβήτητος στην ανάπτυξη και άνθιση οποιουδήποτε πολιτισμού.

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να λειτουργήσουν τις πλήρως ανακατασκευασμένες εφευρέσεις, που χρονολογούνται από τον 7ο έως τον 2ο αι. π.Χ., να συνδέσουν τις εφευρέσεις του χθες με του σήμερα και να διαπιστώσουν ότι η τεχνολογία, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της νεωτερικής τεχνολογίας μας.

Μέσα από την ξενάγηση που προσφέρεται στους χώρους του Μουσείου και τα διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες μπορούν να λειτουργήσουν τον πρώτο αυτόματο πωλητή της ιστορίας, την πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, να στείλουν κρυπτογραφικά μηνύματα με πυρσείες και φρυκτωρίες ή με τον δίσκο του Αινεία, να χρησιμοποιήσουν την κούπα του Δικαίου και να σερβίρουν ταυτόχρονα οίνο με νερό με την ευφυή οινοχόη του Φίλωνος.

Επιπλέον, θα δουν τις πύλες του ναού να ανοίγουν αυτόματα, όπως συνέβαινε μετά την τέλεση θυσίας προς τους θεούς, θα διασκεδάσουν με τα πρώτα θέατρα του 3ου αι. π.Χ., θα παίξουν με την τριάδα, την εννεάδα και το Οστομάχιον, θα «σηκώσουν» ογκόλιθους με τον πρώτο γερανό, όπως τον 6ο αι. π.Χ., και θα θαυμάσουν τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το Μουσείο μας λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή) στη Μαρίνα Μαϊστράτου από 10:00 με 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί στο 2671181161.