Νέο παράθυρο στον Πολιτισμό με το Σωματείο “Ανδρέας Λασκαράτος”

Επιτέλους ένα ευχάριστο βήμα για τον τόπο μας! Οι συμπατριώτες μας που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τα νησιά του Ιονίου Πελάγους μας, ίδρυσαν το Σωματείο με την επωνυμία «Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανήσων Νέου Ηρακλείου Αττικής Ανδρέας Λασκαράτος».

Το καταστατικό του Σωματείου κατατέθηκε και αναγνωρίστηκε στις 07.10.2020 στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας Αττικής και πλέον έχει αποκτήσει νομική προσωπικότητα και υπόσταση.

Σκοποί της όμορφης αυτής πρωτοβουλίας σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, η διατήρηση και διάδοση της Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς των Επτανήσων και η ιδιαίτερη μέριμνα για τη μετάδοσή τους στη νεολαία, η ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του Συλλόγου και η ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης στα μέλη του Συλλόγου μέσα από την κοινή προσπάθεια για την πραγματοποίηση του πιο πάνω σκοπού, ο εξωραϊσμός της περιοχής με δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ποιοτική και υγειονομική αναβάθμιση σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και άλλους συναφείς φορείς ή οργανώσεις, η ανάπτυξη και καλλιέργεια φιλικών σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου και άλλων συλλόγων, η οργάνωση συγκεντρώσεων ψυχαγωγίας, εκδρομών, ξεναγήσεων, ομιλιών κ.ά.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου με το όνομα του μεγάλου σατιρικού ποιητή και πεζογράφου από την Κεφαλονιά, Ανδρέα Λασκαράτου, είναι ο Ηλίας Μοσχονάς του Γεράσιμου, αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (πρόεδρος), ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σάμης, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνείδηση», Παντελής Αμούργης του Σπυράγγελου (αντιπρόεδρος), ο Δρ. Ευάγγελος Ματσούκης του Κωνσταντίνου, συγκοινωνιολόγος πολιτικός μηχανικός (γραμματέας), ο Ιωάννης Γουλής του Γεωργίου, γεωλόγος, υπεύθυνος Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ηρακλείου (ταμίας) και ο Ηλίας Καρώνης του Ανδρέα, οικονομολόγος, προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (μέλος).

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο αυτό εγχείρημα, που μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στην Πολιτιστική Ιστορία του νησιού μας, προάγοντας ένα μεγάλο φάσμα πολιτιστικών, μεταξύ άλλων, δραστηριοτήτων που θα αφορούν όχι μόνο των τόπο μας αλλά και όλα τα Επτάνησα με αντίκτυπο και απευθυνόμενο κοινό συμπολίτες σε όλη την Επικράτεια!