Νέο …τραγελαφικό «πάνω-κάτω» και εξέδρα …χωρίς τέντα!..

Στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου πραγματοποιήθηκε τελικά η παρέλαση για τον Εορτασμό της 154ης Επετείου της Ενωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, παρουσία αρκετού κόσμου, αφού η ημέρα ήταν ηλιόλουστη.

Για πρώτη φορά η εξέδρα που έστησε ο Δήμος …δεν είχε τέντα, όμως, για μιά ακόμη φορά, είδαμε το τραγελαφικό «πάνω-κάτω» με τους πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους.

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος παρακολούθησαν την παρέλαση από την εξέδρα, μαζί με το δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκη Αλυσανδράτο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελο Κωνσταντάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη κ.ά.

Κάτω από την εξέδρα βρέθηκαν η βουλλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση …αναγκαστικά, αφού ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τελικά …δεν μας καταδέχτηκε…), ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.

Στον εορτασμό της 21ης Μαϊου στο Αργοστόλι, παρέλασαν μαθητές από τα Σχολεία του Αργοστολίου και των Βλαχάτων, φοιτητές της ΑΕΝ, το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς, οι πρόσκοποι, ενώ το μεγαλύτερο χειροκρότημα κατά την διάρκεια της παρέλασης, απέσπασαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου των Περατάτων που άνοιξαν την παρέλαση.

Την παρέλαση συνόδευσε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας».

Παρελάσεις και εκδηλώσεις για τη Μεγάλη Επέτειο έγιναν στο Ληξούρι, στην Ιθάκη, στον Πόρο και σε άλλα μέρη του Νομού μας.

(Φωτό: Σπύρος Σακαλής)