Ναυτικό Μουσείο Ιονίου …Συνέχεια

Το Ναυτικό Μουσείο στα Φάρσα

Μετά από συνεχείς δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, επώνυμες ή ανώνυμες καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες ήλθε η ώρα να πάρουμε θέση ως Σύλλογος “ΦΙΛΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ” εφόσον στα σχόλια αυτά αναφέρονται πρόσωπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Ο νεοσυσταθης σύλλογος μας, με έδρα τα Φάρσα Κεφαλλονιάς που δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό την ηθική και υλική επικουρηση του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου για την πραγματοποίηση των δικών του σκοπών, στόχων, δραστηριοτήτων, ευχαριστεί τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου και υποψήφιο για τη Δημαρχία Αργοστολίου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικες εκλογές κ Γεράσιμο Φόρτε για την ανάρτηση του “ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΙΟΝΊΟΥ …14 χρόνια μετά.

Έτσι λοιπόν με αυτή την δημοσίευση ο κ. Γ. Φορτες άνοιξε τον φάκελο του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου και τώρα ευελπιστούμε οτι θα ενημερωθεί ο λαός της Κεφαλονιας και ειδικότερα η μεγάλη ναυτική οικογένεια της τους λόγους για τους οποίους το έργο αυτό από το 2005 έως και σήμερα είναι ακόμα γιαπι.

Ενός έργου που θεμελιώθηκε από τον ίδιο τον κ. Φόρτε, ένα έργο που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και είχε χρηματοδοτεί με 1.050.000 ευρώ.

Ενα έργο που θα αναδείξει τη μεγάλη ναυτική μας παράδοση και κληρονομιά, ένα έργο που θα δημιουργήσει ένα νέο πόλο έλξης τουριστών στο νησί μας.

Είναι γνωστό ότι η οικονομική διαχείριση των χρηματοδοτησεων, των αναθεσεων των υπογραφών συμβάσεων δημοσίων έργων δεν γίνεται από συλλόγους η φυσικά πρόσωπα, αλλά από δημόσιους φορείς και στην περίπτωση του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου όλα αυτά έχουν γίνει από τον τότε Δήμο Αργοστολίου και τις τεχνικές υπηρεσίες του.

Οι απαντήσεις λοιπόν για το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου για το πως και γιατί η κτηριακη τουλάχιστον υποδομή δεν έχει ολοκληρωθεί θα δοθούν αποκλειστικά και μόνο από τους τέως Δημάρχους του Δήμου Αργοστολίου κκ Γεράσιμο Φόρτε και Γεώργιο Τσιλιμιδο και από το νυν Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παριση.

Τελος είναι στην αρμοδιότητα και υποχρέωση οποιουδήποτε δημοσιογράφου να κάνει την ερευνα του και να ανακοινώνει το αποτέλεσμα της έρευνας του και όχι να παρουσιάζει το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου αβασάνιστα και με υπονοούμενα σαν μεγάλο “ναυτικό σκάνδαλο”.

Με την ευκαιρία αυτού του δημοσιεύματα μας καλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στις προεκλογικές τους εξαγγελίες να δεσμευτούν ότι η ολοκλήρωση της κτηριακης υποδομής του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου και η λειτουργία του θα είναι μέσα στις προτεραιότητες του προγράμματος τους.

Χαιδω Νικολετατου –

Αγγελος Μπενετατος

Μέλη Συλλόγου

ΦΙΛΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων