Να αθωωθεί οριστικά και αμετάκλητα!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε. Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα την εκδικητική συνέχιση για 13η χρονιά της δίωξης του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού (για χρόνια Πρόεδρου και Γραμματέα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, σήμερα συνταξιούχου), και εκ των ιδρυτικών μελών του ΝΤ, Νικόλα Γαλιατσάτου. Το ανυπόστατο των κατηγοριών αναδείχθηκε από ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης τοπικά και πανελλαδικά, το οποίο οδήγησε σε πανηγυρικές αθωώσεις του συναδέλφου (ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων το 2008, δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του Υπουργείου Εσωτερικών κλπ.).

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος στο τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ), ως αιρετός, υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ – Κεφαλονιάς Ιθάκης, ψήφισε υπέρ του να γίνει δεκτή αίτηση παραίτησης νεοδιόριστης συναδέλφου, που – λόγω προσωπικών προβλημάτων – αδυνατούσε να παρουσιαστεί στην υπηρεσία. Ψήφισε λευκό στην τελική πρόταση για την παραπομπή της σε πειθαρχικό με εισήγηση για την απόλυσή της (μειοψηφώντας σε σχέση με τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ). Για το ζήτημα αυτό, κι ενώ εκ των υστέρων υπήρξε τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπέρ της συναδέλφου, ο συνδικαλιστής και αιρετός συνεχίζει να διώκεται, αφού, βάσει του πειθαρχικού δικαίου, ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης προσφεύγει διαρκώς κατά των αθωωτικών αποφάσεων, θεωρώντας πως έπρεπε υποχρεωτικά ο συνάδελφος να έχει ψηφίσει υπέρ κάποιας ποινής!!! Έτσι και τώρα, μετά από νέα ένσταση του επιθεωρητή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο στην συνέχεια έκρινε εαυτό αναρμόδιο, παραπέμπεται η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, για να εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Κέρκυρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο διωκόμενο συνάδελφο Νικόλα Γαλιατσάτο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • n Την οριστική και αμετάκλητη αθώωση του συναδέλφου.
  • n Την κατάργηση όλου του αντιδραστικού αντισυνδικαλιστικού νομοθετικού πλαισίου.
  • n Να μην περάσει ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την τρίωρη Στάση Εργασίας της ΕΛΜΕ-ΚΙ την ημέρα της δίκης του συναδέλφου (23/10/19).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ