Να δώσουμε τη μάχη για το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης

Μπάμπης Αναλυτής

Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης

Διάβασα στην σελίδα 10, της έγκριτης αμερόληπτης εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, ημερομηνίας 21 Φεβρουαρίου 2020 για την επιστολή οργής και αγανάκτησης του αγαπητού και δραστήριου Προέδρου του χωριού της Αγίας Θέκλης, Διονυσίου Πλάτωνος Ραλλάτου, σχετικά με την εγκατάλειψη του σεισμόπληκτου Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης.

Έχει απόλυτα δίκιο. Η αδιαφορία των αρμοδίων και υπευθύνων είναι ασυγχώρητη. Όταν μάλιστα είχε διατεθεί, όπως γράφει, χρηματοδότηση για την επισκευή, χωρίς να γνωρίζει τι γίνεται με αυτό το ποσό και αν άλλαξε ο προορισμός του, πότε, από ποιους, και κυρίως γιατί;

Συμμερίζομαι απόλυτα την οργή και αγανάκτηση του Προέδρου, των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όχι μόνο των κατοίκων του χωριού μας, αλλά και σχεδόν των κατοίκων όλων των χωριών της Ανωγής. Επί έξη (6) χρόνια τα παιδιά, οι μαθητές, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, στεγάζονται σε ένα εντελώς ακατάλληλο κτήριο στο διπλανό χωριό Σκηνέα.

Το Γυμνάσιο, κτίστηκε με δωρεά των αείμνηστων αδελφών Λιβιεράτου. Το Ιδρυμα Λιβιεράτου, συντηρούσε το Γυμνάσιο, έδινε υποτροφίες σε μαθητές του, πρωϊνό κάθε ημέρα, στα δύσκολα χρόνια.

Όσοι έχουμε περάσει από το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους μεγάλους αυτούς Ευεργέτες μας, αλλά και στον απόγονό τους τον αείμνηστο Γρηγόριο Λιβιεράτο, που και αυτός βοηθούσε όσο ζούσε και ενδιαφερόταν άμεσα για την λειτουργία του Γυμνασίου. Ο ίδιος άφησε το πατρικό του σπίτι στην Αγία Θέκλη στην Κοινότητα, κατόπιν και της δικής μου συμβουλής, που με ρώτησε τι να κάνει.

Είμαι από τους πρώτους μαθητές που μαθήτευσα στο Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης, όταν άρχισε να λειτουργεί για πρώτη φορά. Είχαμε άριστους καθηγητές, όπως τον αείμνηστο Ευάγγελο Λιβιεράτο, Μαθηματικό από το χωριό μας, τη Στέλλα Βάρτζελη, φιλόλογο και μετέπειτα σύζυγο του Ευάγγελου Λιβιεράτου και την Κατερινούλα Τρομπέτα, από το Ληξούρι Θεολόγο. Σε αυτούς οφείλουμε ότι μάθαμε γράμματα, αλλά και τις συμβουλές που έδιναν σε όλους τους μαθητές τους για την περαιτέρω πορεία των σπουδών μας.

Είμαι στην διάθεση του Προέδρου του χωριού μας Διονυσίου Ραλλάτου, να βοηθήσω σε ό,τι με χρειαστεί για να γίνει άμεσα από τους αρμόδιους η επισκευή του Γυμνασίου και να αρχίσει να λειτουργεί, ώστε στο εξής να μη ταλαιπωρούνται οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς όπως συμβαίνει σήμερα.

Τέλος θα παρακαλούσα όλους όσους υπήρξαμε μαθητές στο Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης να επικοινωνήσουν μαζί μου για να βοηθήσουμε από κοινού όλοι μαζί τις προσπάθειες του Προέδρου Διονυσίου Ραλλάτου για να ξαναλειτουργήσει το ιστορικό Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης. Τα τηλέφωνα μου είναι 2103613472 – 210 3606728.

* Δικηγόρος

Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δ.Σ.Α