Να επαναλειτουγήσει η γραμμή της Σάμης λέει ο αντιπροέδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στ. σπαθής

Eπιστολή έστειλε ο αντιπροέδρος της Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Σταύρος Σπαθής, πρός τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για την επαναδρομολόγηση της γραμμής Πάτρα-Σάμη -Ιθάκη.

Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, προερχόμενος από την Κεφαλονιά, και σε συνέχεια της επιστολής που σας απέστειλε ο Εμπορικός σύλλογος Πατρών για τις δικές σας ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσει η πορθμειακή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, προς επίρρωση των όσων σας αναφέρθηκαν από των Εμπορικό Σύλλογο Πατρών θέλω να σας τονίσω ότι:

❶ Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη όλα αυτά τα χρόνια ως δύο από τους ομορφότερους προορισμούς στο Ιόνιο, δέχονταν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Αχαΐα και την Κορινθία, ακόμα και για τριήμερα στο καλοκαίρι, λόγω της ευκολίας πρόσβασης και του λίγου χρόνου που απαιτούνταν για να έρθουν στα νησιά μας από την Πάτρα.

❷ Οι εκατοντάδες χιλιάδες Κεφαλλονίτες και Θειακοί που ζουν στην Αθήνα και επισκέπτονται το νησί όχι μόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά πολύ συχνότερα, με τη διακοπή της πορθμειακής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη για να έρθουν πλέον στα νησιά μας έχουν και περισσότερα χιλιόμετρα να διανύσουν και μεγαλύτερη ταλαιπωρία λόγω του οδικού δικτύου Πάτρα-Κυλλήνη (εδώ τίθεται και το θέμα της ασφάλειας στη μετακίνηση) και εν συνεχεία Πόρος-Αργοστόλι, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μην έρχονται στο νησί όσο συχνά ήθελαν ή ακόμα και να μην έρχονται καθόλου!!!

❸ Η αποπεράτωση των έργων στο εθνικό δίκτυο Αθήνα-Πάτρα, ένα όνειρο για όλους μας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη διότι πλέον τα νησιά μας θα είχαν πολύ πιο εύκολη πρόσβαση για τους Αθηναίους επισκέπτες, σε συνδυασμό με τη νηολόγηση σύγχρονων και γρήγορων πλοίων, θα έδιναν μια σημαντική οικονομική τόνωση στα νησιά μας τις περιόδους που ο Έλληνας σχεδιάζει τις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις του από την πρωτεύουσα.

Κύριε Υπουργέ,

Ευελπιστούμε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες του τόπου μας και να συμβάλλετε στην επίλυση του δικαίου αιτήματός μας, για επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη το συντομότερο δυνατόν.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας

Σταύρος Σπαθής