Να θυμηθούμε όλοι τη στήριξη της Ν. Δημοκρατίας

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις καθοριστικές για τη σταθερότητα στη χώρα μας, εκλογές της 25ης Ιουνίου, αξίζει να θυμηθούμε όλοι μας τη στήριξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Έλληνας Πρωθυπουργός, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής τους, στα νησιά μας και ειδικότερα στην Ιθάκη μας.

Στην Ιθάκη η κυβέρνηση έδωσε ιδιαίτερη στήριξη όπου κι αν χρειάστηκε, ορίζοντας για πρώτη φορά Ιθακήσια υποψήφια στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών.

Ως αποδείξεις της στήριξης αυτής αποτελούν τα εξής έργα όπως αυτά αποτυπώνονται στο κυβερνητικό έργο:

◼︎ ΥΓΕΙΑ:

►Κέντρο Υγείας Ιθάκης: Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση Κ.Υ. Ιθάκης, προϋπολογισμού: 1.500.00 ευρώ.

►Προμήθεια 2 σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό σε Κέρκυρα και Ιθάκη, για τις έκτακτες ανάγκες υγείας των κατοίκων των μικρών νησιών, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

◼︎ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ:

►Βελτίωση λιμενικών υποδομών λιμένα Φρικών Ιθάκης προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

◼︎ ΕΣΠΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021 – 2027.

►Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου -τηλεχειρισμού και μείωση διαρροών του συστήματος ύδρευσης νήσου Ιθάκης, προϋπολογισμού 1.850.043 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (Σε εξέλιξη).

►Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης ποσότητας 200 m3 την ημέρα για υδροδότηση των περιοχών Σταυρού – Φρικών και Πλατρειθιά, προϋπολογισμού 250.00 ευρώ, χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας.

◼︎ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:

Υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας νήσου Ιθάκης μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που αποσκοπεί στην προληπτική μείωση διακινδύνευσης, συμβασιοποίηση του έργου προληπτικής μείωσης της πλημμυρικής διακινδύνευσης των οικισμών της Ιθάκης από πλημμυρικά φαινόμενα σε συνθήκες κλιματικής κρίσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ανάθεσης αντιπυρικής μελέτης.

◼︎ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ:

►Οδοποιϊα Ιθάκης συνολικού ποσού 1.700.000 ευρώ.

►Δράσεις για ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων Ιθάκης, προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, με χρονοδιάγραμμα έως το 2025.

◼︎ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:

Επανέκθεση αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέως Ιθάκης, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, (Υπό Σχεδιασμό), ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Η στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και η οικονομική ενίσχυση από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τα νησιά μας πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων ήταν αδιαμφισβήτητα άμεση, αποτελεσματική και βοήθησε πάρα πολύ τα νησιά μας να ανακάμψουν.

Ειδικότερα:

►Στήριξη από φυσικές καταστροφές: 115,45 εκ. ευρώ.

►Στήριξη πληγέντων: 12,2 εκ. ευρώ.

►Πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και εφάπαξ ενίσχυση νοικοκυριών: 36,5 εκ. ευρώ.

►Επιχορήγηση εφάπαξ ενίσχυση και ειδικό σχήμα στήριξης επιχειρήσεων: 23 εκ. ευρώ.

►Ενταξη στον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής: 1,95 εκ. ευρώ.

►Αποκαταστάσεις ζημιών και νέες υποδομές: 41, 8 εκ. ευρώ.

►Έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για ένταξη στο ΠΔΕ έργων της ΠΙΝ για αποκαταστάσεις ζημιών: 23,05 εκ. ευρώ.

►Εκτακτη χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών σε ΠΙΝ και Δήμους Κεφαλλονιάς για έργα αποκατάστασης και πρόληψης: 15, 75 εκ.ευρώ.

3 εκ.ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε Δήμους για αποκαταστάσεις ζημιών.

Μέσα από τις ανωτέρω ενδεικτικές αναφορές, είναι εμφανής η στήριξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στα νησιά μας την τετραετία που πέρασε.

Θεωρώ λοιπόν ότι η ευθύνη για τη συνέχεια της στήριξης και της σταθερότητας στην πατρίδα μας, βαρύνει όλους μας!!!

Η εμπιστοσύνη που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την 21η Μαϊου, θα πρέπει την ερχόμενη Κυριακή στις 25 Ιουνίου να είναι ακόμη πιο ηχηρή και ισχυρή, ούτως ώστε να δώσει αυτοδυναμία και συνέχεια στην διακυβέρνηση της χώρας μας με τον ίδιο Άξιο Πρωθυπουργό μας.

Προχωράμε…!

ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

 

* Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Κεφαλληνίας και Ιθάκης