Να μην πούνε ποτέ για σένα «Θα μπορούσε να κάνει περισσότερα»

    Υπάρχουν πολλοί που αφήνουν τον κόσμο να τους πετά από τη μεριά στην άλλη, που επιτρέπουν στους άλλους να κάνουν επιλογές για λογαριασμό τους. Αυτοί παίρνουν απλώς ότι πέφτει στα χέρια τους και ζουν μια άχαρη ζωή, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα και χωρίς να κερδίζουν τίποτα.

    Πόσο θλιβερό είναι να σκέφτεται κανείς στο τέλος της ζωής ενός ανθρώπου αυτές τις λέξεις. «Θα μπορούσε να κάνει περισσότερα».

    Αν ο άνθρωπος είχε κάνει μια επιλογή, αν είχε αποφασίσει να δράσει. Εκείνοι που ζουν μια υπέροχη ζωή, μια ζωή γεμάτη χαρά και ζωντάνια, είναι άνθρωποι που κάνουν επιλογές. Δηλαδή παίρνουν αποφάσεις, να κάνουν κάτι και όχι να μην κάνουν τίποτα.

    Μερικοί αντιλαμβάνονται από την αρχή της ζωής τους ότι έχουν την ικανότητα να επιλέγουν. Για άλλους αυτή η συνειδητοποίηση έρχεται αργότερα .

    Όταν έλθει, συχνά έχει τη μορφή μιας ξαφνικής ενόρασης, καταλαβαίνουν τότε ότι η μορφή του κόσμου καθορίζεται από τον τρόπο που τον βλέπουμε. Δεν υπάρχει μια αντικειμενική θεώρηση. Μερικοί τον αντιλαμβάνονται σαν ένα σκοτεινό και ζοφερό μέρος και άλλοι σαν ένα θαύμα της φύσης γεμάτο ομορφιά όπου και αν κοιτάξετε. Η επιλογή είναι δική σας. Από την επιλογή σας όμως αυτήν, θα εξαρτηθούν πάρα πολλά.

    Το τελευταίο μου βιβλίο «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΟΥ» το έγραψα για αυτούς που πιστεύουν ότι η ζωή τους εξαρτάται από τις επιλογές τους γι αυτό και ο υπότιτλος του δείχνει τι χρειάζεται να κάνουν. Αλλά ΖΩ καλύτερα ΤΩΡΑ.

Ζητείστε το στα βιβλιοπωλεία.

Σας εύχομαι «Ολο και Καλύτερα».

ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ