Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις μετά το «διπλό χτύπημα»

Τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης,  μετά την κρίση που προκάλεσε τόσο η πανδημία του κορονοϊού, όσο και ο κυκλώνας «Ιανός» συζήτησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και η  Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας Ιθάκης.

Ο Σταύρος Σπαθής μετέφερε στην κα Γεννηματά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή μετά και το «διπλό χτύπημα». Υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις από το Κράτος και ζήτησε από την κα Γεννηματά να μεταφέρει στη Βουλή τα προβλήματα, πιέζοντας προς την εξεύρεση λύσεων.  Επίσης,  παρέδωσε σε αυτήν  σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για μέτρα άμεσης ανακούφισης των επαγγελματιών.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε συγκλονισμένη από την εικόνα που αντίκρισε σε περιοχές, όπως η Άσσος και από τα προβλήματα που δημιούργησε  ο «ΙΑΝΟΣ». Παράλληλα άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας χαρακτηριστικά  «αυτή τη στιγμή συντελούνται αλλαγές  στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μόνιμες  αλλαγές και απαιτούν καθοδήγηση, γιατί αν καθοδηγηθούν με συντηρητική λογική και τη λογική της οπισθοδρόμησης θα δούμε μια τεράστια αναδιανομή εισοδήματος αντίστροφη από αυτή που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80. Θα γυρίσουμε πίσω από το ’80».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, Χρήστος Καμπανός και ο Οικονομικός Επόπτης, Γεώργιος Λασκαράτος, ο  Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δώρισε στην κα Γεννηματά ως αναμνηστικό της επίσκεψης της, το ενθύμιο των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου, καθώς και το βιβλίο του Σπύρου Αντωνάτου, «Αργοστόλι, Η χαμένη πόλη». Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο Προέδρων να βρίσκονται σε επικοινωνία και να προχωρήσουν σε από κοινού δράσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής