Νεα απαγόρευση κυκλοφορίας στον Αίνο

“Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον “Εθνικό Δρυμό Αίνου”, από χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 (ώρα 08:00 μ.μ.) έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 (ώρα 08:00 π.μ.)”.

Σας ενημερώνουμε ότι, ο “Εθνικός Δρυμός Αίνου”, θα παραμείνει κλειστός για τους εκδρομείς από την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 από τις 08:00 μ.μ. έως και τις 08:00 π.μ. της Κυριακής 20 Αυγούστου 2017, καθώς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, αντιστοιχεί, στο βαθμό επικινδυνότητας 3 (Υψηλή) και σε συνδυασμό με την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2017 και δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί, παραμένει υψηλός, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο “Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου”, θα μεριμνήσει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του μέτρου.

Παρακαλούνται τα τοπικά Μ.Μ.Ε., όπως διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του “Εθνικού Δρυμού Αίνου”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθακης

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ