Νεα αρχή συνεργασίας ΠΙΝ-Ιονίου Πανεπιστημίου. Επικύρωση παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου

Με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλη Χρυσικόπουλο και τα μέλη της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αρχικής επίσκεψης του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καθηγητή Ιωάννη Δραγώνα, στον Περιφερειάρχη, οπότε και τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας και νέου ξεκινήματος στις σχέσεις των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η υποδοχή του Περιφερειάρχη από τη Σύγκλητο και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους ήταν εξαιρετικά θερμή ενώ τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα αιχμής και κοινού ενδιαφέροντος αλλά και προβλήματα που βιώνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Είναι μια πολύ καλή αφετηρία, πρώτη φορά έχουμε συνεργασία σε τέτοιο επίπεδο και σας ευχαριστώ που μας επισκεφθήκατε για να το επικυρώσετε, δήλωσε ο Πρύτανης καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ενώ και τα μέλη της Συγκλήτου δήλωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που Περιφερειάρχης επισκέπτεται την Σύγκλητο.
O κ. Χρυσικόπουλος ενημέρωσε τον κ. Γαλιατσάτο ότι είναι πολύ σημαντική για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η εξεύρεση χρηματοδότησης για προγράμματα και δράσεις προκειμένου να ενισχυθεί η έρευνα και η καινοτομία, να τονωθεί η οικονομία και να μειωθεί η ανεργία.
O Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει ήδη καταθέσει σειρά προτάσεων για συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές και στην οποία συμμετέχει και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, ενώ για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι στη διάθεση της ΠΙΝ για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.
«Είμαι ευτυχής για το νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας και πολύ περισσότερο είμαι ευτυχής γιατί ξεκινάμε θέτοντας σε πολύ σοβαρές και στέρεες βάσεις σε αυτή τη συνεργασία μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δηλώνοντας στα μέλη της Συγκλήτου την ανεπιφύλακτη στήριξή του σε δράσεις συνέργειας των δύο πλευρών. «Η συνέργεια με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα λύσει προβλήματα, θα θέσει νέους δρόμους στην ανάπτυξη και την καινοτομία και θα συμβάλλει στην καλύτερη εξέλιξη και των δύο πλευρών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
O κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε θα εντάξει κάποια από τα προγράμματα και τις δράσεις που έχουν προταθεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στον προγραμματισμό της Περιφέρειας, δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέργεια Περιφέρειας-Ιονίου Πανεπιστημίου, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές ιδέες για συνεργασία, ξεκινάμε μαζί και τα επιμέρους θα τα δούμε».
«Το Πανεπιστήμιο οφείλει να είναι κοντά στην κοινωνία και ανοικτό σε συνεργασίες», δήλωσε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή υποστηρίζοντας ότι η στενή συνεργασία βοηθά στην αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε.
Το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προτίθεται να συναντηθεί, όπως είχε δεσμευτεί στην αρχική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, και με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συζητηθούν ιδέες και προτάσεις για το μέλλον και να επισημοποιηθεί το νέο ξεκίνημα ουσιαστικής συνεργασίας.

IMG_20160316_142327
Ο κ. Θ. Γαλιατσάτος στη Σύγκλητο του Ιονίου Πανεπιστημίου, στα πλαίσια της συνεργασίας ΠΙΝ με το Πανεπιστήμιο.