Νερό στο Πυργί, νερό στη Σάμη!

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ένας μεγάλος αγώνας δεκαετιών δικαιώνεται για την περιοχή της Σάμης. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, επισημοποιήθηκε με 3.000.000€ η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου:

«Ύδρευση Πυργίου-Ζερβάτων και Προμήθεια συστήματος Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού δικτύου ύδρευσης Δήμου Σάμης»

Με το έργο κατασκευάζεται νέο υδραγωγείο που θα εξασφαλίζει νερό από τη λίμνη Άβυθο προς το Πυργί και ως την Κοινότητα Γριζάτων. Επίσης χρηματοδοτείται σύστημα τηλε-ελέγχου για τη μείωση των διαρροών και τη σύγχρονη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης.

Πρόκειται για μια στοχευμένη παρέμβαση που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας στο Πυργί και στον κάμπο της Σάμης και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο των τελευταίων δεκαετιών για την ευρύτερη περιοχή.

Το έργο αποτελεί μέρος μιας τετραετία μεγάλων χρηματοδοτήσεων στα χωριά της Κεφαλονιάς, καθώς στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας να μην αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές, αλλά εξίσου την ύπαιθρο και την ορεινή Κεφαλονιά.

Παράδειγμα είναι τα 11.000.000€ για 55 νέους αγροτικούς δρόμους 75 χιλιομέτρων σε 40 χωριά της Κεφαλονιάς, καθώς και σειρά σημαντικών έργων ύδρευσης (Ομαλά, Παλική, Έρισος, Λειβαθώς).

Συγχαρητήρια στα Τοπικά Συμβούλια, στον Πρόεδρο κ. Γεράσιμο Παπαδάτο και τους πολίτες του Πυργίου που εξέφραζαν τη διαρκή αγωνία τους για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Σάμης κ. Μάκη Μονιά, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Σπύρο Σπαθή και σε όλο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης για τη μεγάλη επιτυχία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, καθώς ο Δήμος Σάμης ως νεοσύστατος και με τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές έχει ανάγκη στήριξης με αναπτυξιακά έργα.

Κάθε εβδομάδα χρηματοδοτούνται νέα έργα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται. Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η αναπτυξιακή δυναμική και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών των νησιών μας βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων πολλών ετών. Αυτή την πορεία αξίζει να την συνεχίσουμε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης