ΝΟΑ: Τι έγινε στο Βελιγράδι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ

Από το ΝΟΑ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους του αθλητισμού ότι περατώθηκε το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Κανόε Καγιακ Εφήβων Νέων Νεανίδων που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι της Σερβίας απο τις 22/6 ‘εως τις 25/6/2017.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχε στην πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική μας ομάδα ο αθλητής του ΝΟΑ Βλάντικ Ντβουλιάτ. Η αποστολή της Ελλάδας περιελάμβανε συνολικά 15 αθλητές, 5 έφηβους, 6 νέους ανδρες, 2 νεανίδες , 2 νέους ανδρες στο κανόε, ενώ στους αγώνες συμμετείχαν 37 χώρες με 850 αθλητές.

Προπονητής της εθνικής μας ομάδας είναι ο Μανώλης Αγγελάκης και συνοδός ο Γιάννης Σκούρτης έφορος αγώνων. Οι υπόλοιποι αθλητές στην εθνική μας προέρχονται από τους ομίλους: Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ 4, Ν.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 3, Ν.Ο. ΠΟΡΟΥ 3, Ι.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1, Ν.Α. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1, Ν.Ο. ΒΟΛΟΥ 1.

Ο αθλητής μας Βλάντικ Ντβουλιάτ μαζί με τον Ιωάννη Κουτσοποδιώτη από τα Χανιά έλαβε μέρος την Πέμπτη 22/6 στον προκριματικό του αγώνα των 1.000μ νέων ανδρών στο διπλό καγιάκ (Κ2). Στη σειρά τους αγωνίζονταν 8 ομάδες με αντιπάλους μας τις, Ουγγαρία, Σερβία ,Λευκορωσία , Ιταλία , Γερμανία, Ελβετία , Πολωνία και Ουκρανία. Οι αθλητές μας τερμάτισαν 8οι και κατατάχθηκαν 20οι στην γενική κατάταξη των 25 συνολικά ομάδων που αγωνίσθηκαν, δίχως να καταφέρουν να προκριθούν στους ημιτελικούς.

Στο αγώνισμα τετραπλό καγιάκ (Κ4) στην απόσταση 500 μέτρων ο Βλαντικ αγωνίστηκε μαζί με τους Ιωάννη Κουτσοποδιώτη, Ιωάννη Αντωνίου , Αναστάσιο Μελεμένη και κατέλαβαν την 8η θέση και στην γενική κατάταξη την 17η ανάμεσα στις 25 ομάδες.

Η εθνική μας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο αλλά έδειξε την καλή δουλεια και προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών τους και έθεσε παρακαταθήκη για το μέλλον .

Ο αθλητής του ομίλου μας, Βλάντικ έλαβε “το βάπτισμα του πυρός” με την πρώτη του συμμετοχή στην εθνική μας ομάδα αλλά και σε διεθνείς αγώνες. Έδειξε πολυ καλα δείγματα, απόκτησε πολύτιμες εμπειρίες και αφησε αισιόδοξες υποσχέσεις για τους μελοντικούς αγώνες.

Συγχαρητήρια στον αθλητή μας όπως και στον προπονητή και πατέρα του Σεργκεϊ και στην μητέρα του Ελένη και ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν και κυρίως τον αντιπεριφερειάρχη κ.Δραγκουλόγκωνα για την εγκαιρη αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών διαδικασιών λήψης της Ελληνικής υπηκοότητας του αθλητή μας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα .

Τα συγχαρητήρια μας στην ομοσπονδία μας η οποία παρά τα τόσα προβλήματα της εποχής μας αγωνίζεται και καταφέρνει να είναι παρόν η Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος διεθνώς.

Από το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.