«Νοιώθω βαθύτατα ευγνώμων», λέει ο Πρόεδρος για την εκδήλωση του βιβλίου του

Ο Πρόεδρος του Τόπου Παναγής Σιμωτάς

Ρωτήσαμε τον κ. Παναγή Σιμωτά, σχετικά με το βιβλίο του, την παρουσίασή του, προ-ημερών, και τις εντυπώσεις του, από όλη αυτήν την πρωτόγνωρη γι’ αυτόν εμπειρία.

«Είναι γεγονός», μας απάντησε ότι «δεν ανέμενα τόσον κόσμο, τέτοια αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου μου, τέτοια, γενικότερη υποδοχή, τόσον ενθουσιώδη, του ταπεινού μου πονήματος»!

Και συνέχισε:

«Έβλεπα ηλικιωμένους συμπολίτες μας όρθιους, έβλεπα κυριες όρθιες, και ένοιωθα …ένοχος. Ενοχος γιατί δεν ανέμενα κάτι τέτοιο, και δεν είχα λάβει τα μέτρα μου ανάλογα, για περισσότερα καθίσματα, τουλάχιστον. Ελαβα το μάθημά του! Όλοι, εκτός από εσάς, μου έλεγαν με …πειθώ, ότι η επιλογή μου να προχωρήσω στην παρουσίαση, ημέρα προεκλογικού …πυρετού και με την εκδήλωση για τον μεγάλον μας Τσιτσάνη, λίγο πιο πέρα, θα αποδειχθεί …μοιραία για την εκδήλωση!

Νοιώθω ότι με ετίμησαν όντως, οι συμπολίτες μου, πέραν της όποιας, της καλύτερης, της πλέον αισιόδοξης προσμονής μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!

Οπως και δεν θα ξεχάσω την μεγάλη τιμή που μου έκανε η εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, με τον ανεπανάληπτον προέδρόν της, τον κον. Κώστα Καρούσον, τον πρώην  πρόεδρόν της, τον εξαίρετον καθηγητήν και λογοτέχνην, επί χρόνια δ/ντήν  του BBC στο Λονδίνο, κον Παύλον Ναθαναήλ, την κυρία σύζυγόν του. τον πολυγραφότατον συγγραφέαν μας και συντονιστήν της παρουσίασης, κον Σπύρο Λυκούδη, τον Στρατηγόν μας κον Παναγιώτην Φιλίππου, τον εξαίρετον λογοτέχνην και ποιητήν κον Παναγιώτη Καπνιστήν, τις υπέροχες κυρίες φιλολόγους, κυρία Αναλυτή και  κυρία Κουτσιμανή.

Νιώθω ευτυχής και τυχερός. Τυχερός που συνδέθηκα με το έργον το δημοσιογραφικόν και σπάνιον του “Ημερήσιου”, τυχερός που επέμεινα (παρά τον «πόλεμον» που δέχθηκα, από τοπικές “φωλίτσες”, εχθρών του αδέσμευτου Πολίτου) ώστε να παραμείνω πολύ μακράν κάθε κομματικής ανάμειξης και τέτοιου Χώρου!

Κάτι το οποίον, είμαι βέβαιος πλέον, ότι μου το ανεγνώρισαν οι συμπολίτες μου, και δη, εις το ακέραιον».

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ