Ντοκιμαντέρ για τα παλιά φάρσα

Λάμπρος Σιμάτο

Όταν ο Παντελής μου είπε, ότι θέλει να φτιάξει ένα ντοκυμαντέρ για το Παλιό Χωριό στα Φάρσα, τον βεβαίωσα ότι θα έχει τη συμπαράσταση όλων των Φαρσινών, γιατί λαχτάρα όλων είναι να δουν αυτόν τον τόπο να αναδεικνύεται μέσα από τα ερείπια, με τα σχήματα, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τους ήχους που είχε όταν έσφιζε από ζωή.

Αναμένοντας και το υπόλοιπο έργου του Παντελή Αναλυτή, τον ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και το σεβασμό με τον οποίο προσέγγισε κάθε όψη αυτού του κομματιού της ιστορίας μας.

Δεδομένη είναι και η εκτίμηση προς το συγχωριανό μας Λάμπρο Σιμάτο, που συνεχώς συλλέγει και μελετά κάθε ιστορικό στοιχείο του χωριού μας.

Θα συνεχίζουμε να αναζητούμε αφορμές για να θυμίζουμε σε όλους, ότι τόποι όπως το Παλιό Χωριό στα Φάρσα και αρκετοί παρόμοιοι στην Κεφαλονιά, δεν πρέπει να αφήνονται στη φθορά του χρόνου.

Τα εργαλεία για την ανάδειξη τους υπάρχουν, το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών είναι δεδομένο, ας συνεισφέρουμε λοιπόν όλοι μας στο βαθμό και με τον τρόπο που μπορούμε, ώστε να μετατρέψουμε αυτούς τους τόπους σε πεδία προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σε χώρους ανάπτυξης.

Βουτσινάς Βασίλης

Εκπρόσωπος Τοπικής

Κοινότητας Φάρσων

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ
ο Eρευνητής τοπικής ιστορίας Λάμπρος Σιμάτος