Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ζήτημα Δημοκρατίας

Από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω παρανόμου λογισμικού Predator.

Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είναι υπεύθυνοι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να ρίξουν φως. Ενδεικτικό της σοβαρότητας ότι σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, ΜΟΝΟ η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Τέτοιες τακτικές υποκλοπών πλήττουν ανεπανόρθωτα τη Δημοκρατία μας και παραπέμπουν σε αλήστου μνήμες εποχές της δεξιάς που νομίζαμε πως είχαμε οριστικά ξορκίσει.

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα γεννάται για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία αφού σύμφωνα με το άρθρο 5 του υπ’ αριθμόν 81/2019 Προεδρικού Διατάγματος, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη επωμίζονται το χρέος ώστε να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση καθώς κύκλοι και εξωθεσμικά κέντρα που εν έτει 2022 μετέρχονται τέτοιες πρακτικές πρέπει να εξουδετερώνονται.

Διαφορετικά, εάν σιωπήσουν και αδιαφορήσουν καθίστανται συνένοχοι στη διάπραξη ενός πολιτικού εγκλήματος ανελευθερίας και καταπάτησης του Δικαιώματος της ιδιωτικότητας.

Στην Ελλάδα της διαρκούς κοινωνικής κρίσης, της ακρίβειας, της οικονομικής ασφυξίας των οικογενειών, των πυρκαγιών, των συσσωρευμένων υγειονομικών ζητημάτων, των συνεχόμενων εθνικών απειλών, οφείλουμε όλοι να  προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας, να καταδικάζουμε και να θέτουμε στο περιθώριο οτιδήποτε και οποιουσδήποτε επιχειρούν να την καταστήσουν ελλειμματική.