Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο επισκέπτης Πρωθυπουργός

Από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο τέλος της θητείας του ως Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Κεφαλονιά… Όσα έργα και να υποσχεθεί προεκλογικά (με απροσδιόριστο χρονοδιάγραμμα τέλεσης), όσα χαμόγελα και να μοιράσει, όσες χειραψίες και να κάνει, θα πρέπει πρωτίστως να απολογηθεί για την επί 3 χρόνια κυβερνητική απραξία.

► Η Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν.Κ. δεν στελεχώθηκε ποτέ ούτε πρόκειται να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον.

►Η υποστελέχωση του Γ.Ν.Κ. ανέρχεται σε ποσοστό 50% σε σχέση με το οργανόγραμμα του.

►Τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. και τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες ενός νησιού όπως η Κεφαλονιά, ειδικά τη θερινή περίοδο.

►Το Μαντζαβινάτειο κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Αλησμόνητες άλλωστε οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στις 4/7/2021: «Δεν γίνεται να έχουμε νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν ένα νοσοκομείο στην πόλη τους…».

►Οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων και των πολιτών που υπέστησαν ζημιές στις κατοικίες τους από τον τυφώνα “Ιανό” δεν έχουν καταβληθεί στο σύνολο τους.

►Τα έργα υποδομής ειδικά στην οδοποιία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014 και τους τυφώνες “Ιανό” και “Μπάλλο” σε Κεφαλονιά και Ιθάκη δεν έχουν προχωρήσει. Τα τραγικά τροχαία δυστυχήματα των τελευταίων ημερών μας το υπενθύμισαν με το χειρότερο τρόπο το κακό οδικό δίκτυο στο Νομό…

►  Η ανακατασκευή και η επισκευή των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι έχει καθυστερήσει 8 ολόκληρα χρόνια, ενώ καταβάλλεται με καθυστέρηση στους δικαιούχους το επίδομα ενοικίου σεισμοπλήκτων.

►Το Ληξούρι βγήκε από το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Κυβέρνηση ανέστειλε το 2020 τη λειτουργία του νεοσύστατου Τμήματος Εθνομουσικολογίας.

►Η Κυβέρνηση δημιούργησε εν άγνοια της τοπικής κοινωνίας ακόμη και του τοπικού Βουλευτή της Ν.Δ. ένα νομικό και λειτουργικό έκτρωμα τον Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, όταν ήδη στα νησιά μας υπήρχε πρότυπος φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων.

►Καταργήθηκε ο ζωτικής σημασίας για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά μας Φορέας Εθνικού Δρυμού Αίνου και συγχωνεύθηκε με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου με έδρα την Ζάκυνθο.

►Κανένα μέτρο δεν ελήφθη για το περιορισμό των αυξήσεων των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ενώ καταβάλλεται με πολύμηνες καθυστερήσεις στους δικαιούχους το μεταφορικό ισοδύναμο.

►Ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 12% με μηδενικούς ελέγχους στην αγορά. Παρά ταύτα η Κυβέρνηση ειδικά για τα νησιά του Ιονίου δεν προέβλεψε καμία μείωση στο Φ.Π.Α., ούτε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (ο Νομός μας παραμένει ένας από τους ακριβότερους στη τιμή των καυσίμων), ενώ οποιαδήποτε αύξηση στο κατώτατο μισθό εξανεμίζεται από την ακρίβεια.

►Τα λιγνιτικά εργοστάσια έκλεισαν και σήμερα η χώρα ζει τον εφιάλτη της ενεργειακής κρίσης εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο. Το ηλεκτρικό ρεύμα έπαψε να είναι κοινωνικό αγαθό και μετατράπηκε σε χρηματιστηριακό προϊόν.

►Τα ψίχουλα που μοιράστηκαν στους Δήμους δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα, με αναπόφευκτη συνέπεια την αύξηση των δημοτικών τελών.

►Η Μαξίμου Α.Ε. ευνοεί τον επιχειρηματικό κύκλο των προσώπων που συνδέονται με το Πρωθυπουργό με απευθείας αναθέσεις και με κατασπατάληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

►Τα Μ.Μ.Ε. χειραγωγούνται μέσα από χρηματοδοτούμενες λίστες ενώ η χώρα μας στην ελευθερία του τύπου βρίσκεται  στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. Ο κ. Μητσοτάκης στον οποίο προσωπικά υπάγεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι υπόλογος και για τις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του μηδενικού έργου και των πολλών εξαγγελιών, είναι το πολιτικό απότοκο της καταστροφικής για τη χώρα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπάτησε την ελληνική κοινωνία με υποσχέσεις που γνώριζε ότι δεν μπορούσε να τηρήσει, εφαρμόζοντας το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο, πλήγωσε τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, το χειρότερο όμως προδίδοντας με τις αυταπάτες του το εκλογικό σώμα επανέφερε στη διακυβέρνηση της χώρας τη Νέα Δημοκρατία.

Απέναντι στη τοξική αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις κοκορομαχίες των τοπικών στελεχών τους, απέναντι σε περαστικούς πολιτευτές που βαυκαλίζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου, απέναντι σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική είναι επικοινωνιακά δελτία τύπου με φημολογούμενα έργα “δι’ ενεργειών τους….”, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς & Ιθάκης και οι Τοπικές Οργανώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συνεχίζουν να μιλούν πολιτικά, να θέτουν τα ζήτημα που απασχολούν τους συμπολίτες μας και ν’ αγωνίζονται στη Πατρίδα του Ριζοσπαστισμού για μια ουσιαστική Αλλαγή.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ