Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ προς βουλευτή: «Κε Καππάτε, καλύτερα να σιωπαίνετε…»

Νέες βολές δέχεται ο βουλευτής Παναγής Καππάτος από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ της Χώρας για την υπόθεση της εμπλοκής του σε fund που έβγαλε στο σφυρί κύρια κατοικία συμπατριώτη μας.

Σε νέα ανακοίνωσή της και υπό τον τίτλο: «Κύριε Καππάτε καλύτερα να σωπαίνετε από το να προκαλείτε τη νοημοσύνη των πολιτών», η ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Ο βουλευτής  Παναγής Καππάτος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μετριάσει τον θόρυβο που ξέσπασε εναντίον του υπέπεσε σε ακόμα  μεγαλύτερο λάθος.  Παραδέχεται δημόσια   ότι είναι δικηγόρος  της Eurobank από το 2016 και διεκπεραιώνει υποθέσεις που αφορούν στην ίδια όπως  και στην διάδοχο εισπρακτική εταιρεία Do Value ΑΕ, διαχειρίστρια της εταιρείας Cairo2,  η οποία βγάζει σε πλειστηριασμό τα σπίτια οφειλετών.

Τα σπίτια εκείνα, που ψηφίζοντας ο ίδιος τον πτωχευτικό νόμο δήλωνε από το βήμα της βουλής ότι θα διευκολύνει τους Έλληνες πολίτες  που αντιμετωπίζουν τον απάνθρωπο κίνδυνο της έξωσης,  να μην τα χάσουν και να καταλήξουν σε  μια πιο αξιοπρεπή λύση.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του δήλωσε ότι ασκεί απλά το επάγγελμα του δικηγόρου, αλλά όταν είσαι μέλος του Κοινοβουλίου έχει μεγάλη σημασία ποιος σε πληρώνει να κάνεις τι…

Το να δηλώνεις από την μια ότι στέκεσαι στο πλευρό των πολιτών κι από την άλλη να είσαι μέρος του μηχανισμού εξώσεων και να βρίσκεσαι κυριολεκτικά στην υπηρεσία των τραπεζών, δεν συνάδει με την ιδιότητα του βουλευτή και του όρκου που έδωσε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και των Θιακοκεφαλονιτών ειδικότερα.

Είτε  είσαι με τους πολίτες που  κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους  ή είσαι με τις τράπεζες, μέση οδός δεν υπάρχει.

Εκτός από τα παραπάνω, δεν μας είπε  τίποτα ο Παναγής Καππάτος, για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, για τις συνομιλίες του πριν την ψήφιση νομοσχεδίου με τον καταδικασμένο παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, για το κουκούλωμα των υποκλοπών  και για τις τελευταίες αποκαλύψεις, που αφορούν συγγενικό του πρόσωπο και την ευνοϊκή του μεταχείριση τόσο από το ΕΣΠΑ όσο κι από τις τράπεζες, την ώρα που έμπειροι επιχειρηματίες του τουρισμού μένουν απέξω κι από τα προγράμματα κι από τα δάνεια των τραπεζών, τα οποία δίνονται με το σταγονόμετρο.

Ο Παναγής Καππάτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γρανάζι μιας καλοστημένης μηχανής που ξεκινάει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κι έχει αποκλειστικό μέλημα την εξυπηρέτηση μεγαλοσυμφερόντων εις βάρος των πολιτών, για αυτό κι έχει την κάλυψη  του Μαξίμου.

Όπως λέει κι ο λαός μας ‘’κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει’’.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  ΙΘΑΚΗΣ


Υπόθεση Fund: Στο …instagram η απάντηση Καππάτου


Σε ανάρτηση του στο instagram για την υπόθεση των κόκκινων δανείων ο βουλευτής Παν. Καππάτος ανέφερε τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ως δικηγόρο σε δίκη σχετική με πλειστηριασμό ακινήτου. Είμαι συνεργαζόμενος Δικηγόρος με την Τράπεζα Eurobank A.E. από το έτος 2016, όπως και της διαδόχου εταιρείας Do Value ΑΕ, διαχειρίστρια της εταιρείας Cairo2 η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της ως άνω Τράπεζας.

Π. Καππάτος

Η δίκη που αναφέρει το δημοσίευμα ότι παραστάθηκα, αφορά αίτηση ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010 Υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Νόμος Κατσέλη).

Παραστάθηκα και εκπροσώπησα την ως άνω εταιρεία με τυπικές προτάσεις. Στις προτάσεις μου ανέφερα ότι το αίτημα για προστασία πρώτης κατοικίας (εξαίρεση) και το σχέδιο για διάσωση που πρότεινε η αιτούσα, δεν είναι σύμφωνο με τον νόμο Κατσέλη.

Με βάση την ισχύ του νόμου κατά την συζήτηση της αίτησης, ως προς την τιμή που θα γινόταν η ρύθμιση της προστασίας, Η ρύθμιση έπρεπε να γίνει με την εμπορική αξία του ακινήτου, ενώ η αιτούσα ζητούσε ρύθμιση στο 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Για τον λόγο αυτό εξήγησα ότι δεν ήταν νόμιμο το αίτημα.

Πέραν της δίκης αυτής δεν είχα κάποια άλλη σχέση με την υπόθεση, όπως κατάσχεση και όσα αναφέρονται».


Νομ. Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αρχή άνδρα δείκνυσι


Εξ’άλλου από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και με τίτλο «Αρχή άνδρα δείκνυσι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

Λευτέρης Κρητικός

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Παναγής Καππάτος αλλά και το σύνολο των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισε το Νέο Πτωχευτικό Κώδικα που κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας.

Την ίδια στιγμή, με τη δικηγορική του ιδιότητα, εκπροσωπεί σε δικαστήρια ξένο fund αλλά και εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Οι πρακτικές αυτές του ιδίου αλλά και άλλων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και αν βρίσκονται εντός των ορίων της νομιμότητας, πληγώνουν βαθύτατα το Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Η Μαξίμου Α.Ε. και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αποδεικνύουν καθημερινά ότι προτεραιότητα της πολιτικής τους είναι η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων… Η ανάγκη για μια Δημοκρατική Ανατροπή στη χώρα είναι πιο έντονη από ποτέ!