Ν. Aνουσάκης εναντίον Σταύρου Σπαθή

Ν. Ανουσάκης

Ο τ. πρόεδρος τη ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκης ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

«ΜΠΟΥΡΔΕΣ» ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ. Η ΔΕΥΑΚ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΙΝΑΙ 6 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 3 ΔΗΜΟΥΣ- ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΙ ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Μέχρι σήμερα ακολουθούσα στάση ανοχής σε πλήθος ανακριβών και εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεων κι εκτιμήσεων του νέου Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Σταύρου Σπαθή διότι θεωρούσα ότι οφείλονται στην απειρία του και στις περιορισμένες γνώσεις του στο τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επειδή όμως πλέον έχει «ξεφύγει» και ξεστομίζει δημοσίως χονδροειδείς «μπούρδες» σημειώνω τα εξής:

H ΔΕΥΑΚ ουδέν οφείλει σε εργαζόμενους, προμηθευτές, εργολάβους κ.ο.κ. πέραν των «τρεχόντων» εκκρεμοτήτων.

Η μόνη οφειλή που έχει είναι αυτή των έξι περίπου εκατομμύριων προς τους ιδιοκτήτες της τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς (λόγω της αναγκαστικής πληρωμής από το Δήμο Κεφαλονιάς για γραφειοκρατικούς λόγους τμήματος των λογαριασμών του ρεύματος κατά την θητεία όλων των διοικήσεών της) τα οποία έχουν πλέον ρυθμισθεί σε εκατό δόσεις κι ουδέν πρόβλημα αποτελούν.

Οι ανείσπρακτες οφειλές των δημοτών προς την ΔΕΥΑΚ από τους λογαριασμούς του νερού δεν αποτελούν φυσικά …«χρέη της ΔΕΥΑΚ», όπως καταλαβαίνει κι ο πλέον ανίδεος, αλλά αντίθετα προφανώς είναι εν δυνάμει έσοδά της! Άρα μόνο ένας «ηλίθιος» θα παρουσίαζε δημοσίως τις εν δυνάμεις εισπράξεις της ΔΕΥΑΚ ως δήθεν …«οφειλές της ΔΕΥΑΚ»!!! εκτός αν αυτό έγινε σκόπιμα και δόλια για να κατασυκοφαντηθεί η πρώην Διοίκηση.

Συνοψίζοντας η ΔΕΥΑΚ παραδόθηκε ως μια δημοτική επιχείρηση αποτελεσματική, λειτουργική, χωρίς χρέη σε κανέναν, όπως ανέλυσα άνωθεν, και τα περί δήθεν οφειλών 14 εκατομμυρίων Ευρώ προφανώς ο Σταύρος Σπαθής τα φαντάσθηκε …«κάποιο βράδυ έχοντας πιει κάτι παραπάνω» και τα «ξεφούρνισε» βλακωδώς λόγω ίσως «επαγγελματικής διαστροφής»… Τελικά δικαιώνεται ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος που στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει με δημόσια ανακοίνωσή του τον τότε αντίπαλό του στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκη Σταύρο Σπαθή ως …«ηλίθιο»!

Νίκος Ανουσάκης
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου – πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ