Ξέρουν από Ιστορία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η περιφερειάρχης ή πρέπει να μάθουν;

ΕΝΩ η Κεφαλονιά ήταν το λίκνο του Ριζοσπαστικού Αγώνα για την Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, η περιφερειάρχης μεθοδεύει ο κεντρικός Εορτασμός της 21η Μαϊου να γίνει στην Κέρκυρα, στην οποία κάλεσε και την ΠτΔ Κατερίνα Σακαλλαροπούλου.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΙΝ αναφέρει:

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και της απηύθυνε πρόσκληση για να τιμήσει με την παρουσία της την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα επιτραπούν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και των Δήμων για να αναδειχθεί η συμμετοχή των Επτανησίων στην Ελληνική Επανάσταση, στους αγώνες για την Ένωσή τους με τη Μητέρα Ελλάδα και στη συνέχεια η συμβολή τους στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους.

Επεσήμανε ότι η φετινή Επέτειος της Ένωσης έχει ιδιαίτερη σημασία για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και από την Κέρκυρα ο στόχος είναι να αναδειχθεί το πατριωτικό παρελθόν της, όπως και η συνοχή της καθ’ όλη την κοινή ιστορική διαδρομή των νησιών, αλλά και την προετοιμασία του μέλλοντος τους.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Νίκου Μουζακίτη, να προσκαλέσει στις 20 Μαΐου στην Κέρκυρα τους Προέδρους Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειών της χώρας, για να αναδείξει την ιστορική Επέτειο της Ένωσης των Ιονίων Νήσων και να τονίσει τη σημασία της διαπεριφερειακής συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη συνοχή της Ελλάδας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση και τη θετική της γνώμη για τις εν λόγω πρωτοβουλίες.