Ξέσπασε πόλεμος μέσα απ’ το Διαδίκτυο!

Σε συζήτηση που ακολούθησε ανάρτησή μας στο facebook, σχετικά με τις πλημμύρες στην Αγία Ευφημία, κάτοικοι της περιοχής, έγραψαν πως, «Δεν άφησαν τον Κοτσιλίνη να ολοκληρώσει τον περιφερειακό δρόμο. Τώρα η Αγία Ευφημία θα πνίγεται πάντα γιατί κανείς δεν πρόκειται να υλοποιήσει τέτοια έργα ξανά.»Grigoris Stamoulis.

Η κ. Μίνα Γαβριελάτου, πολιτικός μηχανικός και νομαρχιακή σύμβουλος, επί Δημαρχίας Γεωργάτου, έγραψε το παρακάτω σχόλιο:

«[…]Και για την ιστορία, ο περιφερειακός Αγίας Ευφημίας είχε ενταχθεί από τον Γεωργάτο με προϋπολογισμό 800 εκ. δραχμές, στην συνέχεια ο Κουρής είχε ενδώσει στις πιέσεις κάποιου εκ των ιδιοκτητών, με επώνυμο που αρχίζει από Μ και το έργο απεντάχθηκε […]»

Εμείς θέσαμε υπόψη του κ. Κουρή το σχόλιο αυτό  και λάβαμε τη παρακάτω απάντηση:

Σωτήρης Κουρής:«Ο περιφερειακός της Αγίας Ευφημίας που ενέκρινε τότε ο Γεωργάτος ήταν ένα έργο που περιέκλειε την Αγία Ευφημία σαν ένα τοίχος 12 μέτρων ύψος ο οποίος πράγματι θα δημιουργούσε προβλήματα . Η αντίδραση των κατοίκων ήταν καθοριστική και μάλιστα σε συνέλευση που έγινε. Δεν υπήρχε τότε αγωγός απορροής στον σχεδιασμό παρά μόνο η πρόβλεψη του. Ήταν ένα έργο έλειπές και το τότε περιφερειακό συμβούλιο το απέρριψε, και αποφάσισε να δοθεί εντολή στον μελετητή να στραφεί ο περιφερειακός με διαφορετικές κλήσεις προς τα Ποταμιανάτα και να σχεδιαστεί και ο αγωγός απορροής. Το έργο που απεντάχθηκε θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα παρά θα έλυνε. Όμως η κ Μίνα και ο κ. Γεωργάτος είχαν και δεύτερη διακυβέρνηση το 2007-2010 , εάν είχαν το δίκαιο γιατί δεν προχώρησαν στην επανένταξης του;»

Τάσος Καβαλλιεράτος
https://vlahatasamis.blogspot.com