Ξήλωσαν το «I Love Kefalonia» μετά από «τελεσίγραφο» του Λιμεναρχείου γιατί το έστησαν παράνομα!

Την πινακίδα «I love Kefalonia» που ρεκλαμάρει τουριστικά (και όχι μόνον…) την Κεφαλονιά με φωτογραφίες μέσω του Διαδικτύου, ξήλωσε χθες το πρωί ο Δήμος Αργοστολίου, καθώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία έκρινε παράνομη την τοποθέτησή της …λόγω γειτνίασης με το έργο-φιάσκο της Γέφυρας!

Η πινακίδα “στήθηκε” όπως τελικά αποδείχθηκε χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τις συναρμόδιες Αρχές και συναρμόδιους Φορείς, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος να την ξηλώσει, μετά το “τελεσίγραφο” του Λιμεναρχείου.

Συγκεκριμένα, η Αρχαιολογική Υπηρεσία Κεφαλληνίας με έγγραφό της προς το Λιμεναρχείο Αργοστολίου, ως υπεύθυνη Αρχή του χώρου, ζήτησε να ερευνηθεί η νομιμότητα τοποθέτησης της πινακίδας.

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του kefalonianmantata με το ξήλωμα της πινακίδας «Ι Love Kefalonia»

Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα το Λιμεναρχείο απέστειλε έγγραφο προς το Δήμο, στο οποίο έδινε διορία δύο ημερών να απομακρυνθεί η παράνομα τοποθετημένη πινακίδα του “I Love Kefalonia”, εφόσον δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη για την τοποθέτησή της διαδικασία, ειδάλλως, η Λιμενική Αρχή θα προχωρούσε στην “επιβολή διοικητικών κυρώσεων”.

Μην έχοντας άλλη επιλογή ο δήμαρχος, και προκειμένου να μην επιβληθούν στο Δήμο από το Νόμο τα ανάλογα πρόστιμα και αγωγές, χθες πρωϊ-πρωϊ αναγκάστηκε να ξηλώσει την πινακίδα και να την οδηγήσει στις …αποθήκες του Δήμου. 

Για μια ακόμη φορά η ολιγαρχική Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου φαίνεται ότι ενήργησε χωρίς να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα, τόσο ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Νίκος Κουρκουμέλης  να εκτεθούν βαρύτατα, την ώρα που ο Τουρισμός μας και η Τοπική Οικονομία έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα λόγω Covid-19.

Βέβαια τώρα προβάλλουν την δικαιολογία ότι η πινακίδα πάει …στις αποθήκες λόγω …Χειμώνα για να μην υποστεί βλάβες από τον καιρό και …θα την επαναφέρουν τον Απρίλιο 2021 που θα ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν.