Ξανά σε λειτουργία σύντομα το Tαχυδρομείο Aγίας Eυφημίας. Συνάντηση με τον δ/νοντα σύμβουλο EΛTA

O αντιδήμαρχος Πυλάρων κ. Mάκης Aλυσανδράτος

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16-11-2015, στην Αθήνα, συνάντηση της Επιτροπής που είχε ορίσει η Λαϊκή Συνέλευση Πυλάρου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Λεπενιώτη, για το θέμα που έχει προκύψει με το κλείσιμο του Ταχυδρομείου της Αγίας Ευφημίας.

Εκ μέρους της Επιτροπής συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Μάκης Αλυσανδράτος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Ευφημίας κ. Παναγιώτης Ζαφειράτος. Στη συνάντηση παρευρέθη και η Βουλευτής του Νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Από τον Αντιδημάρχο παρεδόθη στον Δ/ντα Σύμβουλο, το Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Πυλάρου και έγινε ανάλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, όπως είναι η Πύλαρος από τη μη λειτουργία του Ταχυδρομείου της Αγ. Ευφημίας.

Τονίστηκε ότι απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης ήταν η στελέχωση του Ταχυδρομείου με μόνιμο υπάλληλο των ΕΛΤΑ για να παρέχονται όλες οι μέχρι σήμερα παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους της Πυλάρου.

Τα στελέχη των ΕΛΤΑ αφού αναφέρθηκαν στα προβλήματα γενικά που αντιμετωπίζουν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν να τα αντιμετωπίσουν, έδειξαν κατανόηση για το Ταχυδρομείο μας το οποίο έκλεισε, όπως μας είπαν, λόγω συνταξιοδότησης του υπαλλήλου και όχι λόγω σχεδιασμού της υπηρεσίας.

Διαβεβαίωσαν ότι έχει ήδη δρομολογηθεί λύση για τη σωστή επαναλειτουργία του Ταχυδρομείου με την τοποθέτηση ενός εκ των δύο υπαλλήλων των ΕΛΤΑ που έχουν ζητήσει μετάθεση για την Κεφαλονιά από το κέντρο. Oι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Συμφωνήσαμε να υπάρχει διαρκής συνεργασία μεταξύ μας και συνδρομή του Δήμου όπου απαιτείται, ώστε να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται τα προβλήματα που πιθανόν προκύψουν, με στόχο τη μη διακύβευση της λειτουργίας του Ταχυδρομείου μας ξανά στο μέλλον.

Με βάση τα ανωτέρω θεωρούμε πως θα έχουμε θετική εξέλιξη στο θέμα που δημιουργήθηκε, γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα απ’ όλα τη Βουλευτή του Νομού μας που βρέθηκε δίπλα μας, τον Δ/ντα σύμβουλο και το Γενικό Διευθυντή των ΕΛΤΑ που μας κατανόησαν.

Ευχαριστούμε επίσης τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα για τη στήριξη που μας παρείχαν καθώς και το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση για το διαρκές ενδιαφέρον του για το Ταχυδρομείο μας.

Τέλος ευχαριστούμε τους κατοίκους της Πυλάρου και τους Δημοτικούς Συμβούλους που παραβρέθηκαν στη Λαϊκή μας Συνέλευση και με τις ομιλίες και προτάσεις τους διαμορφώσαμε το πλαίσιο του διεκδικητικού μας αγώνα.

Εκ μέρους της Δημοτικής
Ενότητας Πυλάρου
O αντιδήμαρχος
Μάκης Αλυσανδράτος