Ξανά στη Α’ Κατηγορία η Πρόοδος Ιθάκης

Φινάλε είχαμε το Σάββατο το πρωί στο Πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και μαζί την ολοκλήρωση της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα σε ένα παιχνίδι που πριν την έναρξη του θύμιζε «τελικό», μεταξύ Προόδου Ιθάκης – Α.Ο.Κ.Ι., στο Δημοτικό Σταυρού, το αποτέλεσμα του οποίου θα έδινε το δεύτερο «εισιτήριο» (επ)ανόδου σε μία από τις δύο ομάδες και η οποία θα ακολουθούσε τον πρωταθλητή Οδυσσέα στην Α’ κατηγορία, δίκαια νικήτρια ήταν η γηπεδούχος Πρόοδος!

Η ομάδα του Κ. Πίππου, πανηγύρισε την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία, με τον καλύτερο τρόπο και τη νίκη με το ευρύ σκορ των 5-0!

Έτσι, το «δίδυμο» των ομάδων που ανέρχονται στη «μεγάλη» κατηγορία είναι Θιακιώτικο!

Οι φιλοξενούμενοι, ύστερα από 8 χρόνια απουσίας από το τοπικό ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσαν, έστω και την τελευταία στιγμή να «κλέψουν» στην έδρα των αντιπάλων τους την 2η θέση, που θα τους έστελνε στη «μεγάλη» κατηγορία, με αποτέλεσμα να αγωνιστούν εκτός απροόπτου, εκ νέου στην ίδια κατηγορία την προσεχή περίοδο.

Σε γενικές γραμμές, στο «Νίκος Ραυτόπουλος» στον Σταυρό της Ιθάκης, παρακολουθήσαμε ένα καλό θα λέγαμε και ανοικτό παιχνίδι, τους γηπεδούχους, καλύτερους και πολύ παραγωγικούς, να εκμεταλλεύονται την έδρα και την εμπειρία τους, να παίρνουν ένα εύκολο τρίποντο και μαζί την επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία, όπως προαναφέραμε.

Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν, ιδιαίτερα στην αρχή του παιχνιδιού, όπου μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμη και το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ανατρέψουν τα δεδομένα, ενώ και οι πολλές απουσίες τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν επέτρεπαν μεγάλη αισιοδοξία.

Σίγουρα, με τη συμμετοχή τους κέρδισαν πολλές εμπειρίες για το μέλλον, μιας και αποτελούν μια πολύ νεανική ομάδα.

Πρόοδος Ιθάκης (Κ. Πίππος): Γ. Τσιντήλας, Μπραχίμι (75′ Sula), Πάτερης (75′ Μωραΐτης), Μανωλόπουλος, Πίππος Α., Πρεβεζιάνος, Ηλιόπουλος Β. (75′ Κωστόπουλος), Αρταβάνης, Παπαδόπουλος (50′ Μαγρίπης), Τόφαλος, Ηλιόπουλος Χ. (50′ Bushi).

Α.Ο.Κ.Ι. (Δ. Ζησιμάτος): Αλυσανδράτος, Βλάντι, Πίρρα, Σπυράτος, Πλατανίτης, Ρεπούσης (75′ Βασιλάτος), Χαραλαμπέλης (70′ Μπίντα) Πολλάτος Δημ. (75′ Τσελάι), Χοτζάι, θεοδωράτος, Μεσσάρης Λ. (46′ Σταθάτος).