Ξαναπαίζεται κι εφέτος το γνωστό έργο…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Με ιδιαιτερη επιτυχία παίχτηκε πρόσφατα στη Γενεύη, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου εξεχουσών προσωπικοτήτων, η πρώτη πράξητου πολύπρακτου-ατελείωτου έργου «Η Αφροδίτη της Κύπρου εν λύκοις».

Εφέτος, πρωταγωνιστές, εκ μέρους του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο Πρόεδρος Νικολάκης Αναστασιάδης και εκ μέρους του Τουρκικού ψευδοκράτους της Μεγαλονήσου ο Μουσταφά Ακκιντζί!

Οι εντυπώσεις -κατά γενικήν ομολογίαν-, ήσαν ασυνήθιστες και η ιλαροτραγωδία παρουσιάζεται ως ισάξια των «Εκκλησιαζουσών» και των «ορνίθων» του Αριστοφάνους. Τούρκοι, Ελληνες και Βρετανοί ως …Επιχειρηματίες, έμειναν όμως στο τέλος …καταχρεωμένοι. Ούτε ο ΟΗΕ, ο υποτιθέμενος Υψηλός σκηνοθέτης δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τας εντολάς και ορέξεις του Τούρκου Σουλτάνου-Ερντογάν! Φημολογείται ότι ο πρωταγωνιστής Αναστασιάδης έδωσε ιδιαίτερον τιμητικόν ρόλον στο μειονοτικό γιαλαντζί πρόεδρο Ακκιντζή, επηρεασμένος από το δείπνο της προηγούμενης ημέρας από το άφθονο ιμάν μπαϊντί που έφαγε…

Αθλιότης, αθλιοτήτων, στα πάντα αθλιότης! Γι’ αυτό Νικολάκη, υποβίβασες τον ρόλον σου, Ελληνόφωνε, παράφωνε.

Εκείνο όμως που μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι το γεγονός που μερικοί εύπιστοι πολιτικοί αναλυτάδες -ιδίως εγχώριοι-, ισχυρίζονται πως …κάποια στιγμή θα λυθεί το Κυπριακό! Ισχυρίζομαι και επαναλαμβάνω: Δεν πρόκειται να λυθεί ΠΟΤΕ! Γιατί; Για πάρα, πάρα πολλούς λόγους. Ο κυριότερος -γνωστός τοις πάσι-, το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρουν τα στρατεύματα (40.000 ανδρών) από το νησί στο οποίο «μοναδικό» σκοπό έχουν την ασφάλεια της μειονότητος των Τουρκοκυπρίων. Και όπως δημιουργήθηκαν τα πράγματα το 1974 δηλαδή μετά παράνομη κατοχή 42 ετών -«καθ’ ημάς»-, η απόσυρση των Τούρκων θα θεωρηθεί μεγάλη ήττα και παραδοχή -εκ μέρους των-, ότι είναι κατακτηταί! Και τέτοιες περγαμηνές δεν αρμόζουν στο σημερινό βάρβαρο Ασιάτη Σουλτάνο!

Αν πρόκειται να δεχθούν οι Τούρκοι τέτοια απόφαση πρέπει να κερδίσουν υπερπολλαπλάσια ανταλλάγματα, ώστε να χαρούν, να ικανοποιηθούν τα μερεμέτια. Για να σας το πω με άλλα λόγια, σε ποδοσφαιρική έκδοση- κατανοητή απολύτως στον Ερντογάν-, πρέπει ο αγώνας να λήξει με 5-1 υπέρ των Τούρκων… Το καταλαβαίνετε τώρα; Πάρτε και σεις τη θέση του, για να το αντιληφθείτε πειστικότερα! Νάσαι στυγνός δικτάτορας σ’ ένα Μουσουλμανικό λαό 80 εκατομμυρίων Ανατολιτών!

Εκείνο όμως που πρέπει ασφαλώς να σημειώσουμε -κατά γενική ομολογία- και που είναι ενθαρρυντικό θεωρείται η παρουσία και η υποστήριξη με σθένος του εκπροσώπου της εγγυήτριας Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Κοντζιά -υπουργού Εξωτερικών-, των θέσεων μας για δίκαιη και …βιώσιμη λύση!

Θα συνεχιστεί και η επόμενη πράξη, αλλά να λάβετε υπόψη ότι ο Ερντογάν μετά τα 16 νησιά του Αιγαίου που είναι τούρκικα, εσχάτως διεπίστωσε πως είναι …28! Οπότε αντιλαμβάνεστε ΠΟΤΕ θα τελειώσει οριστικά αυτό το έργο!

ΥΓ

Τώρα για να ευθυμήσουμε και λίγο, ας τραγουδήσουμε το γνωστό και συμπαθέστατο άσμα:

Αχ Μουσταφά, αχ Μουσταφά

πιλάφι μπόλικο θα φας Ας σε φωτίσει ο Αλλάχ

για λύση σύντομα να πας».