Ξεκάθαρα κατά του «93» ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης

Ν. Ανουσάκης

Ξεκάθαρα υπέρ, όπως ακριβώς ψήφισε και στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, της γραμμής του βουλευτή Παναγή Καππάτου και των δημάρχων των νησιών μας (Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης) προκειμένου να ακυρωθεί το επίμαχο άρθρο 93 που προβλέπει την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανουσάκης.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου, ο κ. Ανουσάκης επανέλαβε αυτό που έχει ήδη ψηφιστεί στο ΔΣ Αργοστολίου από την “Ισχυρή Κεφαλονιά”, ότι δηλαδή διαφωνεί κάθετα και απόλυτα με κάθε σκέψη κατάργησης της ΕΔΑΚΙ ΟΤΑ ΑΕ, με κάθε σκέψη αποδοχής απορριμμάτων από άλλα νησιά του Ιονίου στις υποδομές της Κεφαλονιάς και ότι τάσσεται υπέρ του αγώνα των εργαζομένων της ΕΔΑΚΙ ΑΕ και εν γένει του αγώνα για να μείνει η Κεφαλονιά το καθαρότερο νησί κ να μην έχει προβλήματα τύπου Κέρκυρας ή Ζακύνθου.

Επίσης, ο κ. Ανουσάκης τόνισε ότι κακώς ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος προσπαθεί να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο της Κεφαλονιάς δηλώνοντας ανακριβώς πως τάχα ο Αλέξανδρος Παρίσης απέχει του  αγώνα. Η παράταξη του Παρίση ψήφισε, όπως είπε, ό,τι ζητήθηκε από το δήμαρχο Αργοστολίου και τον βουλευτή, αλλά ξεκαθάρισε ότι στην Επιτροπή Αγώνα πρέπει να μετέχουν οι θεσμικοί του νησιού μας (δήμαρχοι, βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης) καθώς αυτοί έχουν το βάρος και την θεσμική αρμοδιότητα της διαχείρισης της κρίσης και δεν είναι δυνατόν να μετακυλίουν τις ευθύνες στην αντιπολίτευση που δεν διαθέτει πλέον τη Διοίκηση του Δήμου. Από εκεί και πέρα όμως κατέστη σαφές και δημόσια ότι σε όποια επικοινωνία, συνάντηση, διαπραγμάτευση με το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση συνολικά ζητηθεί από τους θεσμικούς παράγοντες των νησιών μας (βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους) η πολιτική παρουσία και η υποστήριξη του Αλέξανδρου Παρίση ή οποιουδήποτε άλλου από την αντιπολίτευση, αυτή είναι δεδομένη και αυτονόητη.

Τέλος, ο κ. Ανουσάκης κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό να συνταχθεί ολοφάνερα και δημόσια με τη “γραμμή”των νησιών μας (Κεφαλονιά και Ιθάκη) καθώς η πολιτική του προϊσταμένη, την οποία εκπροσωπεί διοικητικά στα νησιά μας, δηλαδή η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα ξεκαθάρισε δημόσια ότι συμφωνεί απόλυτα με το επίμαχο άρθρο 93 για την ΕΔΑΚΙ, οπότε πλέον υπάρχει πολιτικό και διοικητικό παράδοξο, όπως το χαρακτήρισε, ως προς τον κ. Τραυλό ο οποίος άλλα είπε στο ΔΣ Αργοστολίου και άλλα στηρίζει η πολιτική του προϊσταμένη.