Ξεκάθαρη …ΜΗ απάντηση έδωσε ο Θεόφιλος για τα έργα από το “Αντ. Τρίτσης!

Θ. Μιχαλάτος

Προχθές συζητήθηκε στο ΔΣ η επερώτηση του Γιάννη Κουρούκλη (ΛΑΣΥ) σχετικά με το πολυδιαφημισμένο έργο της ύδρευσης που χρηματοδοτείται με 8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και όπως στις 24 Ιουνίου είχε αποκαλύψει ο «Η» με το πρωτοσέλιδό του το έργο πρόκειται να γίνει με δάνειο και ρωτούσαμε «Γιατί βουλευτής και δήμαρχος το κρύβουν;»!

20 ημέρες μετά ο βουλευτής δεν έχει βγάλει άχνα και ο δήμαρχος προχθές στο ΔΣ … περί άλλων τύρβασε !!!

Εν τω μεταξύ όπως αποκαλύφθηκε στο ΔΣ υπάρχουν άλλα δύο ανάλογα έργα που θα γίνουν με … δανεισμό και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Ένα για την αγροτική οδοποιία 1 εκατ. ευρώ και ένα για αναπλάσεις 6 εκατ. ευρώ. Σύνολο τα τρία έργα 15 εκατ. ευρώ, ΟΛΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ που θα υπογράψει το έργο της ύδρευσης η ΔΕΥΑ και τα άλλα δύο ο Δήμος !!!

Η ομολογία για το τι ακριβώς συμβαίνει και ότι είναι μια υφέρπουσα απάτη της Κυβέρνησης στους δήμους δεν προκύπτει μόνο από την… ΑΦΩΝΙΑ τόσες μέρες από την αποκάλυψη του «Η» αλλά και από την … (ΜΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Θεόφιλου όπως αυτή αναφέρεται στη ναυαρχίδα!!!

Ο τίτλος τα λέει όλα (όπως ο άλλος τίτλος για την «πολιτική της λάμπας»)

«Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, στο ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις έργων στον Δήμο Αργοστολίου» !!!

Βέβαια η απάντηση μόνο «ξεκάθαρη» δεν ήταν όταν δεν υπάρχει …. λέξη για την ουσία του ερωτήματος της ΛΑΣΥ, δηλαδή ότι τα έργα θα γίνουν με δανεισμό !

Παραθέτουμε αυτούσια τη (μη) απάντηση του Θεόφιλου που αποτελεί ΟΜΟΛΟΓΙΑ των αποκαλύψεων του «Η» και της ΛΑΣΥ περί υπογραφής δανείου μεταξύ του δήμου και της ΔΕΥΑΚ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων:

«Ο κ. Μιχαλάτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι της ετοιμασίας μελετών και στις εντάξεις έργων.

Όπως τόνισε: «Πρέπει να πούμε μπράβο στην Τεχνική Υπηρεσία, τους αντιδημάρχους και σε όσους ενεπλάκησαν, για την δουλειά που έγινε και έχουμε μελέτες και έχουμε εντάξεις έργων στον Δήμο Αργοστολίου. Εμείς έχουμε ανάγκη τα χρήματα από το «Αντώνης Τρίτσης» και πορευόμαστε με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Είναι ξεκάθαρο, ό,τι χρηματοδοτικό εργαλείο υπάρχει θα τρέχουμε να το διεκδικήσουμε και θα είμαστε έτοιμοι. Ο Δήμος θα υποβάλει προτάσεις και μελέτες για να πάρει και άλλα έργα» ήταν τα λόγια του δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του, οι οποίες είναι ο Δήμος Αργοστολίου να καταφέρει να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα τόσο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όσο και σε άλλα προγράμματα».

Και επειδή τα ερωτήματα του «Η» τα από 24/6 παραμένουν αναπάντητα και μετά το προχθεσινό ΔΣ τα επαναλαμβάνουμε:

Αν για οποιοδήποτε λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι εντάξει στην υποχρέωσή του τότε τα λεφτά θα απαιτηθούν … από το Δήμο και την ΔΕΥΑΚ ;

Δηλαδή «το μάρμαρο» σε αυτή την περίπτωση θα πληρωθεί από … όλους εμάς, τους πολίτες ;

Γιατί το επενδυτικό δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν το συνομολογεί (υπογράφει) το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ισχύει σε περιπτώσεις έκτακτων και επειγουσών συνθηκών ;

Και δύο τελευταία στοιχεία:

Γνωρίζει ο δήμαρχος που χθες πανηγύριζε κρύβοντας την αλήθεια ότι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Στέλιος Πέτσας , μιλώντας σε συνεδρίαση του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στις 18 Απριλίου, ανέφερε πως «αυτή την στιγμή το « ζεστό χρήμα» είναι μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ. Όταν στα « χαρτιά» ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι…2,5 δισεκατομμύρια ευρώ;» (η είδηση από την αυτοδιοικητική ιστοσελίδα news-ta. gr η οποία και ως εκ τούτου χαρακτηρίζει» φούσκα» το πρόγραμμα- https://news-ta.gr/mia-foyska-to-antonis-tritsis/).

Γνωρίζει ο δήμαρχος που περί άλλων τύρβασε εκτός της ουσίας πως τα έργα που πανηγυρίζει εκτός του δανεισμού επιβαρύνονται και με επαχθή επιτόκια της τάξεως του 3+% προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα;

Απάντησε δήμαρχε… όση δουλειά και νάχεις για την «ταμπακιέρα» και όχι με την  «Ξεκάθαρη μη απάντηση» (για να παραφράσουμε τη ναυαρχίδα σου) που έδωσες στο ΔΣ!