Ξεκίνησαν οι δοκιμές της Παιδικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της παιδικής χορωδίας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου. Σκοπός της χορωδίας είναι η προετοιμασία των μικρών μαθητών της Σχολής για την ένταξή τους στα ενόργανα μουσικά σύνολα. Η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας στο κοινό προγραμματίζεται για την 18/12/2016 μαζί με την νεανική μπάντα της Σχολής.

Στην Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου ήδη λειτουργούν παράλληλα με την μπάντα και τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες:

α) Τάξεις θεωρίας και σολφέζ,

β) Ταχύρυθμο τμήμα ενηλίκων, κυρίως για την γνωριμία των γονέων των μαθητών με το εκπαιδευτικό σύστημα,

γ) Νεανική μπάντα.

δ) Junior Band για τους αρχάριους μαθητές της σχολής

ε) Σύνολα μουσικής δωματίου στ) Παιδική Χορωδία – τμήμα προετοιμασίας και ένταξης.

Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα των κυριακάτικων συναυλιών της 30ης Oκτωβρίου, η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου ετοιμάζεται να εκδώσει πλήρες καλεντάρι κυριακάτικων μουσικών πρωινών όπου θα περιλαμβάνει σειρά συναυλιών των Σχολών και των μουσικών της συνόλων και ημερίδες, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Στις σχολές της Φιλαρμονικής φοιτούν πάνω από 70 νέοι μαθητές ενώ καθημερινά υποβάλλονται νέες αιτήσεις για φοίτηση. Με την πάροδο του χρόνου, η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου μεταβάλλεται σε ένα πλήρες σχολείο μουσικής ικανό να παρέχει πλήρη μουσική παιδεία και να φανεί αντάξιο της σημασίας και της ιστορίας της Φιλαρμονικής μας.

Ελπίζουμε στην στήριξη από κάθε φορέα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο επιβεβλημένο από τη σημασία της Φιλαρμονικής καθήκον μας.

(Από το Διοικητικό Συμβούλιο)

15044909_10207929004204095_1353948413_o