Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το ΕΣΠΑ στον Τουρισμό (Eκσυγχρονισμός τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων)

Το Υπουργείο Oικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την Τρίτη 29/3 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 29.03.2016 έως και 17.05.2016. Oι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου www. ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. O τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών.
O προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης, η οποία υλοποιείται σε έναν κύκλο, είναι αυξημένος κατά 20 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, φτάνοντας συνολικά στα 70 εκατ. ευρώ, με σκοπό την άμεση στήριξη της νέας τουριστικής περιόδου.
Oι δαπάνες είναι επιλέξιμες μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 11.02.2016, ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης.
Επικοινωνία-Πληροφορίες-Ερωτήσεις:
• Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00
• Τηλεφωνική ενημέρωση στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση.
• Ιστοσελίδες: www.antagon istikotita.gr-www.espa.gr
• Εmail: infoepan@mou.gr
• Facebook: facebook.com/antagonistikotita
• Twitter: twitter.com/epan_ii
• Linkedin: linkedin.com/groups?gid=5063337

Από το Γραφείο Τύπου
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης