Ξεκίνησε η κατασκευή του Οδυσσειακού Ψηφιακού Κέντρου Ιθάκης

Δ. Στανίτσας

Ξεκίνησε προχθές ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα έργα τα οποία είχαμε προγραμματίσει από την αρχή της πορείας μας στο Δήμο και αφορά την κατασκευή του Οδυσσειακού Ψηφιακού Κέντρου προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ με εξολοκλήρου χρηματοδότηση απο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είμαστε περήφανοι γιατί είναι πάγιο αίτημα της Ιθάκης και ένα τόσο εμβληματικό έργο σήμερα ξεκινά και γίνεται πραγματικότητα.

θέλω να ευχαριστήσω διαχρονικά την πρώην βουλευτή του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου την πρώην Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό και τον πρώην Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη για την συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα για να ξεκινήσει το έργο.

Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τον νυν Περιφεριάρχη Ιωάννη Τρεπεκλή και τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή για την συνεργασία που έχουμε για την ολοκλήρωση του έργου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

 

 

◼︎ Συνάντηση έγινε την Τέτάρτη 13 Μαρτίου στην Περιφεριακή Ενότητα Κεφαλονιας κ Ιθάκης στο Αργοστόλι με την παρουσία του   Υφυπουργού Πολιτικης Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά των τεσσάρων Δημάρχων του Νομού μας των Αντιπεριφεριαρχών Κου Σωτήρη Κουρή και κ. Ελένης Παπαναστασάτου καθώς και των σωμάτων ασφαλείας.

Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν την πολιτική προατασία και ιδιαίτερα το θέμα της πυροπροστασίας εν όψη της νέας περιόδου.

Ως δήμος ζητήσαμε να γίνει άμεσα η παρουσίαση και η χρηματοδότηση της πιλοτικής μελέτης πυροπροστασίας που παραλάβαμε απο το Υπουργειο προϋπολογισμού 1.600.000,00 ευρώ για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Δήμαρχος Ιθάκης