Ξεκινάει το έργο του Μαντζαβινάτειου με 1,8 εκατ. Ευρώ

Θ. Γαλιατσάτος

Τη θέση ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει τη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου απαντώντας σε επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπύρου Σπύρου σχετικά με τη μη λειτουργία των ΜΕΘ στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ζακύνθου.

Όπως είπε ο κ. Γαλιατσάτος η ΠΙΝ καταβάλλει προσπάθειες , προκειμένου να εξασφαλιστεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών που χρειάζεται στην περιοχή , ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα για τη Συγκρότηση Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης παρέθεσε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί με στόχο την στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εστιάζοντας σε τέσσερα σημεία:

  •  Τη στήριξη των επικουρικών και αγροτικών γιατρών με μηνιαίο οικονομικό βοήθημα. Ήδη δεκάδες γιατροί στηρίζονται με τον τρόπο αυτό από τα ταμεία της ΠΙΝ.
  •  Τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ της ΠΙΝ για την προμήθεια των απαραίτητων εξοπλισμών στα νοσοκομεία Κέρκυρας και του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας, το οποίο θα παραδοθεί σε λίγο στους πολίτες της Λευκάδας και της ευρύτερης περιοχής.
  •  Τη στήριξη των κτιριακών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων μέσω της ενεργειακής τους αναβάθμισης.
  •  Το έργο της αναβάθμισης και στατικής αποκατάστασης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, π/υ 1.860.000 ευρώ, στο οποίο σε λίγες μέρες θα εγκατασταθεί ανάδοχος εργολάβος.

«Παρότι δεν έχουμε αρμοδιότητες εκδηλώνουμε ενδιαφέρον να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία. Ωστόσο θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας πρέπει να αποκεντρωθούν και να αποδοθούν στις Περιφέρειες. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τον υποκριτικό χαρακτήρα της επερώτησης, όταν είναι γνωστή, η εχθρική και καταστροφική στάση των κυβερνήσεων που υποστήριξε ο κ. Σπύρου απέναντι στη δημόσια υγεία», συμπλήρωσε ο κ.Γαλιατσάτος.

Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο