Ξεκινάνε στις 20 Μαρτίου τα play offs στην Α’ Κατηγορία

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (11/3), στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ.-Ι., από την Ε.Ε.Π. &. Κ.Ε. και τον πρόεδρο της κ. Γεράσιμο Καραντινό, η κλήρωση των playoffs του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, περιόδου 2023-2024.

Οπως αναφέρει το sportsthea, στην αρχή, ο πρόεδρος της Επιτροπής εξήγησε τα διαδικαστικά της κλήρωσης και αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους των Σωματείων για τον προγραμματισμό των αγώνων και τις όποιες λεπτομέρειες αφορούν το μίνι πρωτάθλημα.

Στην διαδικασία της κλήρωσης, εκ μέρους των Σωματείων παραβρέθηκαν: Από τον Παλληξουριακό οι κ.κ. Ηλ. Ζερβός – Τ. Παπαθεοδωρόπουλος, από τον Πυλαριακό ο κ. Σωτ. Γρηγοράτος από την Εικοσιμία οι κ.κ. Δημ. Μαρκαντωνάτος – Λαμπ. Κουμαριώτης και τέλος από τη Σάμη ο κ. Νικ. Βουτσινάς.

Επίσης, το παρόν στην διαδικασία έδωσε, όπως συμβαίνει πάντα και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμης Βαλσαμής, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Αθ. Ψαρράς – Γερ. Μαράτος.

Να θυμίσουμε ότι, στα playoffs, συμμετέχουν οι παρακάτω ομάδες μεταφέροντας το bonus, από την τελική θέση που κατέλαβαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Έτσι, ο Α.Ο. Παλληξουριακός ξεκινάει με το απόλυτο πλεονέκτημα των +4 βαθμών, ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός με +2, ο Α.Ο. Εικοσιμίας με +1 και ο Α.Ο. Σάμης χωρίς βαθμό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, όπου προέκυψε το αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω.

Εδώ, να αναφέρουμε ότι η πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς – Ιθάκης για το 2023-2024, η οποία θα προκύψει μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά, στη συνέχεια θα εκπροσωπήσει το τοπικό ποδόσφαιρο στα playoffs ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία και καταλυτική ημερομηνία για να δηλωθεί στην Ε.Π.Ο. είναι η 15/4, αφού αυτή η σειρά, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20 του ίδιου μήνα.

Τέλος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, τα playoffs θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθούν την 14η Απριλίου.

Δυο από τις έξι αγωνιστικές θα διεξαχθούν Τετάρτη, αφού όπως είπαμε οι ημερομηνίες είναι οριακές για να δηλωθεί ο πρωταθλητής, ενώ οι τέσσερις υπόλοιπες Κυριακές.

Το πρόγραμμα των αγώνων

1η Αγωνιστική (Τετάρτη 20/3)

 1. Πυλαριακός-Παλληξουριακός
 2. Εικοσιμίας – Σάμη

2η Αγωνιστική (Κυριακή 24/3)

 1. Πυλαριακός-Σάμη
 2. Παλληξουριακός -Εικοσιμία

3η Αγωνιστική (Κυριακή 31/3)

 1. Σάμη-Παλληξουριακός
 2. Εικοσιμίας-Πυλαριακός

4η Αγωνιστική (Κυριακή 7/4)

 1. Σάμη-Εικοσιμία
 2. Παλληξουριακός- Πυλαριακός

5η Αγωνιστική (Τετάρτη 10/4)

 1. Σάμη-Πυλαριακός
 2. Εικοσιμία-Παλληξουριακός

6η Αγωνιστική (Κυριακή 14/4)

 1. Παλληξουριακός-Σάμη
 2. Πυλαριακός- Εικοσιμία