Ξεσάλωσε η …«ναυαρχίδα» της Ολιγαρχικής Αρχής!

⦿ Ξεσάλωσε χθες η …«ναυαρχίδα» της Ολιγαρχικής Αρχής για να μας πει ότι η Πινακοθήκη που ονειρευόταν για το «Μέγαρο» θα γίνει «Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου» και ότι αυτό είναι μιά «ιστορική απόφαση για τον Πολιτισμό»!

⦿ Και, βέβαια, …«ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον μετονομάσαμε»!..

⦿ Αν νομίζει ο Θεόφιλος και οι παρατρεχάμενοί του, Τσίλι, Μινέτος, Σαμούρης κ.λπ., ότι μέσα από «ξεκάρφωτα σχέδια» και καίγοντας …λιβάνι μέσα απ’ τα ΜΜΕ τους θα περάσουν τα …κόλπα τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι!..

⦿ Ενώ μέχρι χθες μας έλεγαν ότι σκοπεύουν το Μέγαρο να το κάνουν Πινακοθήκη με βασικό κορμό τα έργα του ζωγράφου Στέρη, τώρα, επειδή απέτυχαν παταγωδώς για κάτι τέτοιο, στραφήκανε προς τα γλυπτά του Σκλάβου, μπας και βγούνε από το αδιέξοδό τους.

⦿ Δεχόμαστε ότι τα γλυπτά του Σκλάβου, μπορεί να γίνουν η «βάση» για ένα τοπικό Μουσείο Πολιτισμού, όμως το σκέτο «Μουσείο Σκλάβου» βγάζει εκτός άλλους καταξιωμένους συμπατριώτες μας καλλιτέχνες, όπως ήταν π.χ. η Ντιάνα Αντωνακάτου, της οποίας το σπίτι βγήκε πρόσφατα στο σφυρί.

⦿ Πέραν όμως απ’ αυτά, παρουσιάζεται θολό το τοπίο αν η οικογένεια Σκλάβου θα δωρίσει, ή απλά θα χρησιδανίσει τα έργα του καλλιτέχνη στο Δήμο Αργοστολίου.

⦿ Επίσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να μείνει το Μέγαρο για τριάντα χρόνια δεσμευμένο για τη Συλλογή Σκλάβου.

⦿ Και όλα αυτά, για να προχωρήσει ο Ολιγάρχης δήμαρχος δήθεν κάποιο έργο, ενώ ο ίδιος, παλαιότερα ως πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ …είχε ξεσκιστεί να εξαγοράσει το κτίριο αυτό το Επιμελητήριο και να μετατραπεί σε γραφεία του ΕΒΕΚΙ!

⦿ «Ξεσκονίζουμε» το «βαρβάτο αρχείο» του «Η» και θα επανέλθουμε δριμύτεροι.

Ιβάν