Οδοντίατροι vs ΝΟΔΕ!

Δ. Γαρμπής

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του Οδοντιατρικού Συλλόγου και της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΟΔΕ), σχετικά με την επίσκεψη του τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου στην Κεφαλονιά.

Οι δύο ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

  • Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς (Ν.Π.Δ.Δ.)

Κλιμάκιο Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά

Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι κλιμάκιο του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον τομεάρχη κ. Βασίλη Οικονόμου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κεφαλονιά, το δε πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε, ημέρα Τετάρτη 14/2/2018 και ώρα 14:00, «Συνάντηση με προέδρους Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου».

Δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους ένας πολιτικός φορέας, που έχει σκοπό να διαμορφώσει πολιτική υγείας, αγνοεί τον τοπικό Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Φαίνεται ότι κάποια τμήματα του πολιτικού συστήματος που άφησε τον πληθυσμό της Ελλάδας χωρίς ουσιαστική οδοντιατρική περίθαλψη, απαξιώνουν και αυτούς τους ίδιους τους οδοντιάτρους, θεωρώντας μη χρήσιμη την παρουσία τους στον δημόσιο διάλογο που έχουν ξεκινήσει για να διαμορφώσουν την πολιτική τους.

Η στοματική υγεία, που είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής υγείας του ανθρώπου, με εξαίρεση τις λιγοστές δημόσιες δομές οδοντιατρικής περίθαλψης, παραμένει για μακρά σειρά ετών εκτός της κρατικής μέριμνας. Οι πολίτες της χώρας δεν υποστηρίζονται στις οδοντιατρικές τους ανάγκες, ούτε καν κατά το πενιχρό τμήμα της δαπάνης για την περίθαλψή τους, που τα ασφαλιστικά ταμεία χορηγούσαν σε παλιότερες εποχές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Σ.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διονύσιος Γαρμπής

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευτυχία Τζανετάτου

  • ΝΟ.ΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Με έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς για την επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, κ. Οικονόμου, και κλιμακίου του τομέα στην Κεφαλλονιά.

Δυστυχώς είναι μια παλαιοκομματικού τύπου ανακοίνωση, γεμάτη πολιτική εμπάθεια εναντίον της ΝΔ.

Επειδή δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω από εδώ και πέρα υπενθυμίζουμε στον κ. Προέδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου ότι:

Α) αρνήθηκε με ανοίκειο τρόπο την συνάντησή του με τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ όταν δέχτηκε τηλεφωνική πρόσκληση από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Κατσιγιάννη.

Β) αντί να αναγνωρίσει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, κλιμάκιο Τομέα Υγείας ενός μεγάλου κόμματος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου, το Νοσοκομείο Ληξουρίου και το Κέντρο Υγείας Σάμης, έβγαλε ένα λίβελο πολιτικολογίας κατηγορώντας την ΝΔ για τα χάλια της υγείας που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιφέρει στην υγεία (και ειδικά στο νομό μας!!!) τα τελευταία τρία χρόνια.

Γ) λειτούργησε ως απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης που έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες οδοντίατρους σε απόγνωση με την ληστρική φορολόγηση και την ασφαλιστική αφαίμαξη του εισοδήματός τους. Αντί να μας πει κάτι γι’ αυτά, έψαχνε στο απώτερο παρελθόν για να μας εξηγήσει τα συναισθήματά του και τις πολιτικές του προτιμήσεις…

Τέλος, πρέπει να ξαναπούμε ότι η ΝΔ θα είναι κοντά στους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, ανεξαρτήτως κόμματος και πεποιθήσεων και είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση και συνάντηση, με αποκορύφωμα την διοργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Κεφαλλονιά τον Απρίλιο του 2018.

ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς

και Ιθάκης

Ο πρόεδρος του ΟΣΚ
Δ. Γαρμπής
O πρόεδρος της ΝΟΔΕ
Α. Κατσιγιάννης