Οδυνηρά τεκταινόμενα!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την «Αλήθεια»!

➔ΑΠΟΨΗ, του γράφοντος, έτσι ή κάπως έτσι δημοσιευόμενη, κατά το τελευταίον τέταρτον του αιώνος, στην μεγάλην εφημερίδα της Κεφαλονιάς, «Ημερήσιος»:

➔Η ΑΛΗΘΕΙΑ, γύρω από τα Πολιτικά-Οικονομικά τεκταινόμενα της Ελλάδος μας (δυστυχώς διαχρονικά), με ελάχιστες εξαιρέσεις πάντοτε, μάλλον «ακολουθεί» πιστά, την γνωστότατη στους Χρηματιστηριακούς μας κύκλους, τακτική-στρατηγική!

➔ΜΙΑ «στρατηγική» η οποία διατηρεί τον άμοιρον Έλληναν Πολίτη, σε μόνιμη κατάσταση πλήρους σύγχυσης. Σε κατάσταση, δηλαδή, συνεχούς απορίας και γενικότερης άγνοιας, ως προς το …«τι έγινε»… προ των ιδίων των οφθαλμών του, ή …«τι θα γίνει αύριο», χωρίς να το …αντιληφθεί!

➔ΜΙΑ «τακτική» η οποία εδράζεται, βασίζεται, ανθεί, αναπτύσσεται και …μεγαλουργεί, στους κόλπους, της λίαν εντέχνως διασπειρόμενης φήμης, της επιμελημένης …ασάφειας, και της ασφαλούς απομάκρυνσης κάθε ίχνους σωστής πληροφόρησης, προ της αδίστακτης διαστρέβλωσης της πραγματικότητος!

➔ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ και στα του Χρηματιστηρίου, όσο και στα της Πολιτικής και Οικονομίας, ελάχιστα ενδιαφέρει τους περισσότερους συμμετέχοντες «παίκτες», η Αλήθεια η πραγματική, αλλά μόνον η ψευδεπίγραφη, η πειστική και οπωσδήποτε, η αρκετά …πιστευτή «Αλήθεια»!

➔ΕΛΑΧΙΣΤΑ, αν όχι ουδόλως!

➔ΕΠΕΙΔΗ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ, αυτή η …εκτοξευόμενη «Αλήθεια», περισσότερον αυτή, τουλάχιστον γι’αυτούς και για τους Στόχους τους, τελικά θα διαδραματίσει τον ευκταίον, και ουσιαστικόν-καταλυτικόν της ρόλον, για τους πιο πάνω όλους!!!

➔ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι, έχουμε ήδη εμπεδώσει την υπέρτατην ανάγκην, επιτέλους, να …αλλάξουμε «στρατηγική»!

➔ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ! Προσεύχομαι!!!