Οι «Αναμνήσεις» του Μπάμπη Αναλυτή

Μπάμπης Αναλυτής

Το βιβλίο του «Αναμνήσεις-Ιστορική Διαδρομή» κυκλοφόρησε πρόσφατα ο φίλος και δικηγόρος της εφημερίδας μας Μπάμπης Αναλυτής.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή του, στη δικηγορική του καριέρα, αλλά και στην πολιτική του διαδρομή, μέσα από γεγονότα και εμπειρίες.

Φυσικά πρωτεύοντα ρόλο στις «Αναμνήσεις» του Μπάμπη έχουν οι τέσσερις μεγάλες αγάπες του, το Νησί μας η Κεφαλονιά, το Χωριό του η Αγία Θέκλη, η σύζυγός του Γεωργία και τα παιδιά του Στάθης και Αγγελική.

Ακόμη ο Μπάμπης στο βιβλίο του αναφέρεται ιδιαίτερα στη δικηγορική του καριέρα, όπου έφτασε να είναι πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και Πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας των Δικηγόρων Αθηνών.

Στην πολιτική ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρει τη δράση του ως μέλος της Εθνικοτοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς και Ιθάκης καυτηριάζοντας τους διορισμούς υποψηφίων βουλευτών κ.λπ.και όχι στην εκλογή τους από τα Όργανα ή τη Βάση.

Ακόμη, μέσα στα 23 κεφάλαια του βιβλίου, ο αναγνώστης θα βρει στοιχεία της προσωπική ζωής του συγγραφέα, αλλά και την δράση του στα Κεφαλονίτικα και Θιακά Σωματεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο Λιβιεράτειο Κληροδότημα, στο Μεταξάτειο Κληροδότημα κ.ά.

Επιπλέον στο βιβλίο εμπεριέχονται διάφορα στιγμιότυπα από φιλικές παρέες, από αγώνες δρόμου, αλλά και άρθρα του συγγραφέα στο Τοπικό Τύπο, ασφαλώς και με αναφορές στον «Ημερήσιο».

Το εξώφυλλο του βιβλίου «Αναμνήσεις. Ιστορική διαδρομή» του Μπάμπη Αναλυτή με το χάρτη της Κεφαλονιάς

Πρόλογος της Βάσως Ραλλάτου στο βιβλίο του Μπάμπη Αναλυτή


Αντί Προλόγου

Είναι κάπως δύσκολο να αναφερθείς σε εποχές που δεν έχεις ζήσει και σε πρόσωπα που είναι άρρηκτα δεμένα με αυτές, αλλά όσον αφορά τον αγαπημένο μου δάσκαλο, φίλο, συνάδελφο, συμπατριώτη, και «κουμπαράκι» του πατέρα μου Χαράλαμπου Αναλυτή, μια σελίδα δεν είναι αρκετή για να γεμίσει με τα όσα συναισθήματα με κατακλύζουν και μου υπενθυμίζουν την τιμή να προλογίσω το έργο του αυτό.

Ο Μπάμπης Αναλυτής με τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο

Γιατί η δική του ζωή είναι γεμάτη από «Κεφαλονιά» και «Αγία Θέκλη» αγώνα για επιβίωση και καταξίωσή, θέλει να αφήσει το συγγραφικό του αποτύπωμα μπροστά μας σαν ένα ανοιχτό παράθυρο στο φως σε μια ζωή που πάντα θα συνεχίζεται και θα επιστρέφει σ’ μας μόνο σαν εμπειρία.

Με πίστη και αγάπη καταγράφει την δική του ιστορία, ξεκινώντας από μια καταρρακωμένη επαρχία μετά από πολέμους και σεισμούς ερχόμενος στην Αθήνα και αγωνιζόμενος να επιβιώσει σαν φοιτητής και αργότερα, ως δικηγόρος, δημιουργώντας και έχοντας πάντα ενεργή συμμετοχή και ρόλο στα κοινά σε συλλόγους, επιτροπές, συμβούλια και άλλα.

Εξακολουθώντας να κρατά πάντα αυτό το παράθυρο ανοιχτό στη ζωή μέχρι και σήμερα, με τη δύναμη των βιωμάτων και των αναμνήσεων του, μας αφήνει να ανατρέξουμε και να ζήσουμε μαζί του όλα τα γεγονότα που τον οδήγησαν στο πόνημα αυτό.

Και αξίζει πραγματικά να βρεθούμε έστω και για λίγο εκεί που οι αναμνήσεις ζουν και γίνονται λόγος και εικόνα στο χαρτί.

Βάσω Ραλλάτου

Δικηγόρος