Οι αναρτήσεις Εικοσιμίας και Σάμης για τα επεισόδια

Ο Α.Ο. Εικοσιμία, o οποίος συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από την ίδρυσή του προσφέροντας ευκαιρίες αθλητισμού στους νέους του τόπου μας, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τις αγωνιστικές του επιτυχίες και τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και για το ήθος και την νοοτροπία που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει κάθε εμπλεκόμενο μέλος του, είτε πρόκειται για αθλητή, είτε προπονητή η παράγοντα. Νιώθουμε λοιπόν την ανάγκη να τονίσουμε ότι γεγονότα σαν αυτά που συνέβησαν στο παιχνίδι της Τετάρτης είναι καταδικαστέα και δεν μας εκφράζουν.

Θεωρούμε ότι πρέπει όλοι μας να περιφρουρήσουμε το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε, να διατηρήσουμε μια ψύχραιμη στάση μακριά από αναθέματα και ανθρωποφαγία και να αναλάβουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.

Εμείς από την πλευρά μας αναλαμβάνουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και θα πράξουμε εσωτερικά αυτό που πρέπει ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον φαινόμενα που δεν αρμόζουν στον αθλητισμό.

(Α.Ο.Εικοσιμίας ΦΒ)

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Σάμης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο τα χθεσινά επεισόδια και την απρόκλητη επίθεση σε ποδοσφαιριστή μας στον αγώνα κυπέλλου με τον Α.Ο. Εικοσιμίας. Σε ένα παιχνίδι που το παρακολουθούσαν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η βία που έχει εμφιλοχωρήσει στα γήπεδα, ειδικά όταν προέρχεται από ανθρώπους του αθλητισμού, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και δραστικά πριν το φαινόμενο λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο σύλλογός μας πιστός στις αρχές και τα ιδεώδη του αθλητισμού, θα συνεχίσει με κάθε κόστος να εργάζεται για την πρόοδό του στο νησί μας, μακριά από ενέργειες που το οδηγούν στην απαξίωση και την οπισθοδρόμηση.

Περιμένουμε πλέον τα αρμόδια όργανα της ΕΠΣΚΙ να επιληφθούν της υποθέσεως, χωρίς ίχνος ρεβανσισμού. Άλλωστε μόνη μας έννοια ήταν και παραμένει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και η πρόοδος του ποδοσφαίρου που με συνέπεια υπηρετούμε.

(Α.Ο. Σάμης ΦΒ)