Οι απέναντι

Στις προεκλογικές του εξαγγελίες ο Δήμαρχος Αργοστολίου διαφήμιζε τον σεβασμό σε όλους τους δημότες καθώς και τον διάλογο.

Τα χρόνια αυτά της θητείας του κάθε άλλο παρά επικρατεί πλουραλιστικό σκηνικό. Στο βάθρο ακούγονται μόνο οι απόψεις που συμπλέουν με τη δική του. Οι δημότες ακόμη τον ψάχνουν, όταν του ζητούν βήμα για τα προβλήματά τους. Άντε και είναι πολυάσχολος με τις υψηλού επιπέδου συναναστροφές που προσφάτως απέκτησε, άντε και εκπονεί τις μεγαλόπνοες μελέτες του! Άντε μαθαίνει ακόμα

…Άντε!

Το πρόβλημα αρχίζει, όταν βάζει τους πολίτες απέναντι. Τους ανακοινώνει τις δικές του αποφάσεις και τους προβάλλει θολά τοπία για το μέλλον του νησιού. Σε καμία από τις ελάχιστες προτάσεις που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε την κοινωνία μαζί του! Να θυμηθούμε την ολιγωρία και το πείσμα του για το Κορώνι, τον εμπαιγμό στους κατοίκους των Λαϊκών Κατοικιών, την αυταρχικότητα στους Λακηθρινούς , τον αποκλεισμό πολιτιστικών συλλόγων, το προσωρινό άτυπο κλπ κλπ πάρκινγκ, τον ξεσηκωμό του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τις διαμαρτυρίες του Σωματείου των οδηγών ταξί…

Όλα αυτά που φώναζε περί συμπερίληψης στις αποφάσεις των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών, τελικά θα πρέπει να ήταν γραμμένα από κάποιον επαγγελματία επικοινωνιολόγο, που προσπάθησε να φτιάξει το προφίλ του πολιτισμένου «πράσινου» και καινοτόμου δημάρχου! Τα έργα του, όμως εντελώς άλλα αποδεικνύουν. Έβαλε απέναντι την κοινωνία, τους επαγγελματίες. Έστησε απέναντι τους διαφωνούντες και κρίνοντες. Τοποθέτησε απέναντι τον πολίτη. Προκλητικά τακτοποιούνται δικά μας παιδιά και δεν ανοίγει μύτη. Ο Δήμος αντιμετωπίζεται ως το δικό μας μαγαζί το οποίο μανατζάρουμε όπως εμείς θέλουμε. Στην πορεία αυτού του σκληρού τύπου διοίκησης εμφανίζεται το άκαμπτο, συγκεντρωτικό, απόλυτο και κατά πολλούς ολιγαρχικό πρόσωπο, το οποίο δεν μπορεί πια να κρυφτεί.

Είναι παράδοξο πώς η πλειονότητα των αποφάσεων έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ από το κοινωνικό σύνολο, ακόμα και από υποστηρικτές του. Μα πόσο να αντέξουν κι αυτοί οι καημένοι; Πώς να κρατήσουν τον μύθο όρθιο; Δεν γίνονται και θαύματα! Υπάρχουν και οι απέναντι, λοιπόν γιατί ο άρχων τους τοποθέτησε εκεί. Είναι αυτοί οι ενοχλητικοί, που ακόμα έχουν τις αισθήσεις και την κρίση τους. Όταν επέλθει η αφασία ίσως αλλάξουν μεριά. Μέχρι τότε απέναντι!