«Οι αφίξεις τουριστών ξεπέρασαν αυτές του 2019»

Σοφία Ζαχαράκη

Στην πορεία του τουρισμού στη χώρα μας και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η κ. Ζαχαράκη προανήγγειλε πως αύριο Σάββατο ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ενώ νωρίτερα αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός».

«Μιλάμε για 150 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν. Το ατομικό εισόδημα είναι στα 16.000 ευρώ και το οικογενειακό στα 28.000 και αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί» τόνισε η υφυπουργός.

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και το ποσό μπορεί να εξαργυρωθεί έως και τον Ιούνιο του 2023.

«Θα έχουμε και νέο πρόγραμμα στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, γιατί περάσαμε διάταξη να έχουμε πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” μέχρι και το 2025» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση έως τώρα και τα έσοδα, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος που έδωσε τα αντίστοιχα στοιχεία μίλησε για ανάκαμψη έως 80%. Μετά τον μήνα Απρίλιο τα στοιχεία μιλάνε για υπέρβαση των εσόδων του 2019.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τουριστικά περιοχές που ταλαιπωρήθηκαν όπως η Εύβοια και η Σάμος» δήλωσε η υφυπουργός, τονίζοντας πως η ανταπόκριση του κόσμου αναφορικά με το Samos Pass και Evia Pass, 300 και 150 ευρώ αντίστοιχα, είναι μεγάλο.