Οι Γιατροί λένε «όχι» στον «δανεισμό» του εξοπλισμού της ΜΕΘ στο Ρίο

Κατηγορηματικά αντίθετος είναι ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος στον «δανεισμό» του εξοπλισμού της Πτέρυγας Βεργωτή στο Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ τονίζει οτι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συμβάλουν στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, αποτρέποντας την υποβάθμισή του.

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

Τις τελευταίες ώρες βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δεχόμαστε πανταχώθεν φήμες και πληροφορίες περί «δανεισμού» της υλικοτεχνικής υποδομής της προσδοκώμενης εντατικής του Γ.Ν.Ν.Κ (Δωρεά Ιδρύματος Βεργωτή) στο Νοσοκομείο του Ρίο Πατρών.

Πέραν του ηθικού ζητήματος που προκύπτει λόγω μη τήρησης της επιθυμίας των δωρητών τίθεται και ουσιαστικό θέμα περαιτέρω υποβάθμισης της ήδη επιβαρυμένης Υγειονομικής περίθαλψης του νησιού μας. Μέχρι στιγμής για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ δεν έχουν κάνει την παραμικρή επίσημη ανακοίνωση και ούτε μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τον Ιατρικό κόσμο της Κεφαλονιάς μέσω του Ιατρικού Συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση ο ΙΣΚ είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή και προσπάθεια απαξίωσης του Γενικού Νομ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς. Αντιθέτως, η απάντηση των αρμόδιων και θεσμικών φορέων στα πολλά και χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου θα πρέπει να είναι η περαιτέρω στελέχωση και αναβάθμισή του.

Πάγιες θέσεις σχετικά με το Γ.Ν.Ν.Κ. είναι:

1) Η λειτουργία της ήδη εξοπλισμένης μονάδας ΜΑΦ- ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας

2) Προκήρυξη της μόνιμης θέσης που προβλέπεται για τη ΜΕΘ που δέκα χρόνια έχει παγώσει

3) Περαιτέρω στελέχωση όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ζητάμε την επίσημη τοποθέτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου σχετικά με το θέμα.

Τέλος, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ να σεβαστούν τη ΔΩΡΕΑ της οικογένειας Βεργωτή στον Κεφαλλονίτικο λαό και να αναζητήσουν λύση σε κρατικό εξοπλισμό που παραμένει επίσης  αναξιοποίητος σε κλειστές μονάδες άλλων νοσοκομείων. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Σοφία Ζαφειράτου

Η Γραμματέας

Μαρία Κομποθέκρα Κότσορου

Τμήμα της ΜΕΘ
Η πρόεδρος των Ιατρών Σ. Ζαφειράτου